Edinilen bilgilere göre, Gevaş ilçesinde vatandaşlar tarafından günler öncesinden öldüğü anlaşılan ve kısmen bozulmuş bir erkek cesedi keşfedildi. Yapılan ilk incelemelerde, cesedin Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan Hakkarili M.S Acar’a ait olabileceği iddia ediliyor.

Olay yerine çağrılan ekipler, cesedi daha detaylı inceleme yapılabilmesi için Gevaş Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Henüz M.S Acar’ın ölüm nedenine dair kesin bir bilgiye ulaşılamazken, yetkililer tarafından olayın cinayet olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

M.S.Acar’ın ailesi, acı haberi alır almaz Hakkari’den Van’a doğru yola çıktı ve cenazeyi teşhis etmek için hastaneye ulaştı. Ailenin ve yakınlarının büyük bir üzüntü içinde olduğu ve olayın aydınlatılması için yetkililerden gelecek haberi bekledikleri öğrenildi.

Yetkililer, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis ve savcılık ekipleri, Acar'ın ölümüne yol açan koşulları aydınlatmak için olay yeri incelemeleri ve tanık ifadeleri üzerinde çalışıyor. Soruşturma kapsamında, Acar’ın son görüldüğü yerler ve irtibat kurduğu kişilere de odaklanılarak, ölümüne neden olan unsurların tespiti için yoğun bir çaba sarf ediliyor.

Hakkari Üniversitesi'nden Kültürel Mirası Yaşatma Çalıştayı Hakkari Üniversitesi'nden Kültürel Mirası Yaşatma Çalıştayı

Bu trajik olay, hem Acar’ın ailesi hem de Hakkari ve Van halkı arasında büyük bir üzüntü ve merak uyandırdı. Gelişmeler oldukça kamuoyuyla paylaşılması beklenen soruşturma sonuçları, Acar’ın ölümüne dair belirsizlikleri ortadan kaldırabilir ve adaletin yerini bulmasına katkı sağlayabilir.

Olayla ilgili yeni bilgiler geldikçe soruşturmanın seyrinin netleşmesi ve M.S Acar'ın ölümünün nasıl gerçekleştiğine dair soruların yanıt bulması umuluyor.