Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu Hakkari’de 570 Temizlik Görevlisi İçin Kura Çekim Tarihi belli oldu

Yağışların bolca olduğu bu dönemde, tarım ürünlerinde gözle görülür bir verim artışı yaşanıyor. Bu bereketli mevsimden faydalanan çiftçiler, ürünlerinin hasadına hızla devam ediyor. Özellikle ilçeye 40 kilometre mesafedeki Gökyurt köyüne bağlı Yeşildere Mezrası’nda yaşayan kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren tarlada yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, tarlada kadın çiftçileri ziyaret ederek verdikleri emeklerden dolayı onları tebrik etti. Ziraat Mühendisi Hilal Demir Kol da kadınların tarımda yakaladıkları başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kol, "Çiftçi kadınlarımızın tarımdaki başarısı her geçen gün artıyor. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bu emekleri yerinde görmekten mutluluk duyuyoruz. Kadınlarımız, sabahları kapya biberlerin hasadını yaparken, tarımdan aldıkları fidelerden de oldukça memnun olduklarını belirttiler. İyi bir verim elde etmeyi hedefliyorlar. Tüm kadın çiftçilerimizi tebrik eder, bol ve bereketli bir yıl dileriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA