ABD Başkanı Joe Biden'ın girişimiyle Gazze'de ateşkes ilan edilmeksizin güneydeki Mısır sınırından insani yardım üzerine anlaşma sağlanırken, Hamas'tan yeni bir açıklama geldi. Hamas'ın Batı Şeria'daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf, "İsrail'in 24 saatlik bir ateşkesi kabul etmesi halinde Hamas'ın elindeki esirlerin bazılarını serbest bırakmaya istekli olabileceğini" söyledi.

Maraş’ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi Maraş’ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kanada gazetesi Globe and Mail ile bir söyleşi gerçekleştiren Yusuf, Hamas'ın kadın ve çocukları rehin tutmakta bir çıkarı olmadığını, İsrail'in Gazze'ye insani yardım girişlerine izin vermesi halinde kadın ve çocukların yanı sıra yabancı ülke vatandaşı olan rehineleri bırakmaya muhtemelen istekli olacağını söyledi.

"Misafirimiz olan rehinelerimiz var ve onlarla bir meselemiz yok. Koşullar elverdiğinde onları bırakacağız" diyen Yusuf, rehinelerin bazılarının güven içinde serbest bırakılabilmesi adına çatışmaya ara verilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Yusuf, "Biz hazırız. Bırakın olsun. Fakat saldırılar son bulmalı" dedi.

Öte yandan, Globe and Mail gazetesi, 7 Ekim saldırılarına kendisinin de şaşırdığını söyleyen Yusuf'un Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nı ne derece temsil ettiğinin bilinmediğini yazdı.