Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), 7 yıl önce eş genel başkanlarının da dahil olduğu milletvekillerinin sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alınması ve tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda Hakkari'deki Bahçe Cafe, Bilinçsiz Kazı Çalışmaları Nedeniyle Zor Durumunda

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bundan yedi yıl önce 4 Kasım 2016'da partimiz üzerinden Türkiye siyasetine yönelik gerçekleştirilen siyasi darbe varlığını sürdürüyor. Önceki dönemlerde Eş Genel Başkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere onlarca milletvekilimizin tutuklanmasıyla başlayan darbede bugüne kadar yüzlerce seçilmişimiz, binlerce arkadaşımız ve parti emekçimiz tutuklandı.

4 Kasım ile başlayan süreç bugün Kobanî Kumpas Davası ve partimize karşı açılan kapatma davasıyla devam ediyor. 7 Haziran seçimlerinde yaşadıkları yenilginin acısını HDP ve halklara ödetmek isteyenler, HDP'nin siyasetiyle başa çıkamayanlar onu zulümle, baskıyla, yargıyla sindireceklerini düşünüyorlar.

Halklarımızın emeği ve oylarıyla temsil hakkını kazanan milletvekillerimiz şahsında partimize yapılmış olan bu siyasi darbeye karşı mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz.

Demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmadık, olmayacağız. Biz kazanacağız, halklarımız ve direnen yoldaşlarımız kazanacak.

7 yıldır yoldaşlarımız cezaevinde siyasi rehine olarak tutuluyorlar.
Ama bütün bu zulme,baskılara rağmen bir an olsun dik duruştan,
mücadeleden geri adım atan yok.

Birlikte mücadele ile yoldaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturacağımızın sözünü bir daha veriyoruz.
Selam olsun zindanlarda direnen yoldaşlarımıza.