Batı Şeria’da 2000 Yılının En Ölümcül Saldırısı Gerçekleşti Batı Şeria’da 2000 Yılının En Ölümcül Saldırısı Gerçekleşti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği iddiasıyla yargılandığı ve hakkındaki siyasi yasak talebinin istinafta onaylandığı iddia edilen dava için "Darbe girişimidir. Milletin iradesine kafa tutmayın" dedi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne duruşmaya katılma dilekçesi veren İmamoğlu, çıkışta yaptığı konuşmada "Ahmak davası darbe girişimidir. Milletin iradesine kafa tutmayın. Millet İmamoğlu'nun nerede görmek isterse İmamoğlu orada olacaktır. Bu daha önce de böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Korkmayın, milletin iradesine kafa tutmayın. Mertçe yarışalım. Ahmak ifadesini kime iade ettiğim belli. İfadenin suç olmadığı Yargıtay kararıyla ortada. Dünyanın en zorlama siyasi yasak davasının Türkiye gündemini işgal etmesini istemiyorum."

NE OLMUŞTU?

İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davanın, İstinaf Mahkemesi’nde incelemesi sürüyor. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş, bu cezanın sonucu olarak siyaset yasağı da gelmişti.

Söz konusu dava, İmamoğlu'nun ilk kez İBB Başkanı seçildiği 2019 yılının kasım ayında Strazburg'daki Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kendisine "Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye'yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" diyen dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt vermişti.

İBB Başkanı, "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın" demişti.

Ancak YSK "üyeleri hakarete uğradıklarını" ileri sürerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Aynı zamanda Soylu da İmamoğlu'na dava açarken, başsavcılığın hazırladığı iddianamede "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan İmamoğlu'nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti. Dava, Yargıtay'ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Geçen hafta, İmamoğlu hakkındaki siyasi yasağın burada onaylandığı iddia edildi ama henüz resmi açıklama gelmedi.