Ülke genelinde etkili olan orman yangınlarına karşı müdahale çalışmaları sürüyor. İletişim Başkanlığı, yangınlarla mücadelede hem hava hem de kara desteklerinin kullanıldığını açıkladı. Orman yangınlarıyla mücadelede büyük bir rol oynayan Be-200 Amfibik Yangın Söndürme Uçağı, 12 ton su atma kapasitesi ile yangın söndürme çalışmalarında önemli bir etki sağladı. Bu uçağın amfibik özellikleri ve yüksek intikal sürati, yangınların kontrol altına alınmasında büyük rol oynuyor.

Son verilere göre, Bolu, Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla illerindeki yangınlarda hava araçları 583 saat boyunca uçuş gerçekleştirdi. Toplamda 2 bin 134 sorti yapılarak 7 bin 662 ton su atıldı. Yangın söndürme çalışmalarına orman teşkilatının yanı sıra belediyeler, polis, AFAD ve jandarma personeli de destek verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında meydana gelen 19 orman yangınının son durumunu paylaştı. Yerlikaya, ormanların milli servet olduğunu vurgulayarak, bu doğal zenginliklerin geleceğe taşınmasının önemine dikkat çekti. Yangınlara neden olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 11 kişi arasında İzmir’in Tire, Ödemiş, Bayındır ve Karşıyaka ilçelerinde toplam 7 şahıs yer alıyor. Bolu’nun Göynük ilçesinde ise 4 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 2’sinin tutuklandığı, 2’si hakkında ise adli kontrol kararı verildiği bildirildi. Ayrıca, yangın haberlerine yönelik dezenformasyonla mücadele de devam ediyor.

CHP'den HÜDA-PAR'a Sert Yanıt: Özgür Özel, "Mikrop, Mikroptur" Dedi CHP'den HÜDA-PAR'a Sert Yanıt: Özgür Özel, "Mikrop, Mikroptur" Dedi

Kaynak: igf