Aziz Çelik'ten Sert Uyarı: "OVP'nin Enflasyon Hedefi Emekçileri Mağdur Edecek" Aziz Çelik'ten Sert Uyarı: "OVP'nin Enflasyon Hedefi Emekçileri Mağdur Edecek"

Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, vergi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle iki hafta önce istifa ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın araya girdiğini belirten yazar ve yorumcu Mütercimler "Cevdet Yılmaz araya girip, zorla bela ikna etmiş" dedi.

Mütercimler, kendi YouTube kanalından yaptığı yayında, şunları söyledi: "Peki sebebi ne? Sebebi, zenginlerin vergilerinin affedilmesiymiş. İlk defa Mehmet Şimşek'e hak verdim. Demiş ki, vergi yasası ve düzenlemeleri, bütün bunları yaptık. Peki ne yapıyor yukarısı? 600 milyar liralık vergiyi bir kalemde silip atıyorlar. Peki, şimdi vergiyi kim verecek? Bir tarafta kuruş kuruş verginin peşinden koşuyorsunuz, bir tarafta milyarlarca liralık vergi siliyorsunuz."

Play Video

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI YALANLADI

Bu iddia özellikle sosyal medyada gündem olurken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı beklendiği üzere yalanlamada bulundu.

Açıklamada, Bakan Şimşek’in istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.