Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde imam olan eşinin meslektaşı ile kaçan S.A. adlı kadın koruma altına alındı. 

Amida Haber'den Zelal Sinayiç'in haberine göre, evli iki çocuk babası olan imam H.A., 5 yıldır Kulp'a bağlı İslamköy'de görev yapıyordu. Geçtiğimiz gün imam H.A.’nın eşi S.A., başka bir camide görevli imam tarafından kaçtı/kaçırıldı.

Makarna Fabrikası Patlamasında 30 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti Makarna Fabrikası Patlamasında 30 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

H.A.'nın eşinin kaçtığı imam A.A.'nın ise Şırnak’ın İdil ilçesinde görev yaptığı belirtildi.

İddialara göre, sosyal medya üzerinden tanışan S.A ve imam A.A. geçtiğimiz hafta kaçmaya karar verdi. H.A’nın camide olduğu sırada S.A. ile A.A. arabaya binerek kaçtı.

İmam A.A ile birlikte Urfa’ya kaçtığı ya da kaçırıldığı iddia edilen S.A.'nın "can güvenliği" nedeniyle koruma altına alındığı öğrenildi.

İmam H.A’nın da olaydan sonra Kulp Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ifade verdiği, CMK’dan avukat istemediği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'ın dün yayınlanan haberinde, kadının ailesinin kızlarının ve imam A.A.'nın damatları H.A. tarafından öldürülmesini istediği öne sürülmüştü.

Kaynak: Duvar