İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “ahmak davası”yla ilgili “İstinaf hakkımda ceza versin, bu iktidar, Yargıtay’ın kararını göremez. Bu millet ayağa kalkar. Erken seçim olur” demesinin yankıları sürüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün İmamoğlu’nun sözlerine cevap verdi. Tunç, “TV programlarında parmak sallayarak hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Millet bu tavırlardan hiç hoşlanmaz. Millet gerektiğinde cevabı vermeyi bilir” dedi.

İmamoğlu da Tunç’un sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Ben yargıya parmak sallamadım sana salladım. Senin gibi yargıyı etkileyen, hükümetin mensuplarına parmak salladım. O parmak, benim parmağım değil, milletin parmağı. Onun da yeri sandık, siz sandığa gitmek zorunda kalacaksınız. Yargıtay daha hükmetmeden gitmek zorunda kalacaksınız” dedi.

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMASI

Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları: “Faşizme Karşı Demokratik Güç Birliği Zamanı” Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları: “Faşizme Karşı Demokratik Güç Birliği Zamanı”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Sözcü Tv'de katıldığı canlı yayında “Ceza mı, hemen verin. Buradan söylüyorum: Bu millet öyle bir ceza keser ki… Adalet bekliyoruz. Bu saçma sapan davayla cumhuriyeti, demokrasiyi niye zedeliyorsunuz” diye konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Hodri meydan. Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız, bir tanesi ‘ahmak’ diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun, ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin mesulüdür. Hodri meydan. Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar. Onun da yöntemi belli. Erken seçim gelir.”