Hamas'ın saldırılarının ardından Gazze'yi havadan ağır bir bombardımana tutan ve kara harekâtı düzenleyeceğini ilan eden İsrail'den, gerilimi tırmandıran bir açıklama geldi. İsrail ordusunun bölgede 7 Ekim'den bu yana en ağır hava saldırılarını düzenlediği ve telefon ile internet hizmetlerinin kesildiği belirtilirken, İsrail ordusunun son iki gündür Gazze'ye karadan düzenlediği baskınları bu geceden itibaren genişleteceği açıklandı.

Makarna Fabrikası Patlamasında 30 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti Makarna Fabrikası Patlamasında 30 Kişi Yaralandı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

'FİLİSTİNLİLER GÜNEYE GİTSİN'

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, "Kara kuvvetleri bu akşam operasyonları genişletiyor. Gazze sakinlerine güneye gitme çağrısı yapıyoruz" dedi. Gazze’de yaşayanlara güneye gitme ültimatomlarını yineleyen Hagari, "İsrail’in güvenliğini korumak için her cephede hazırlıklıyız" diye konuştu. Ordu Sözcüsü, 'rehineleri geri getirme ulusal görevine bağlı olduklarını' savundu.

7 EKİM'DEN BU YANA EN ŞİDDETLİ HAVA SALDIRISI

Anadolu Ajansı'nın ve Katar televizyonu Al Jazeera'nın aktardığına göre, İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana en şiddetli hava saldırılarını düzenliyor. Buna göre, İsrail ordusu akşam saatlerinde obüs saldırılarıyla Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi’ni hedef aldı; Beyt Hanun başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyine yaklaşık bir saat boyunca arka arkaya bombalar bıraktı.

SALDIRININ SESİ SDEROT'TAN DUYULDU

Patlama sesleri, sınırın İsrail tarafındaki Sderot kentine kadar ulaşırken, bölge sakinleri, İsrail’in bu akşam başlattığı saldırıların 7 Ekim’den bu yana düzenlenen en yoğun bombardıman olduğunu ifade etti.

İLETİŞİM TAMAMEN KESİLDİ

Filistinli telekomünikasyon şirketi Jawwal, hava saldırılarının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu. Paylaşımda, İsrail'in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğü ve "Gazze'nin dünya ile bağlantısının kesildiği" belirtildi.

HAMAS'TAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Hamas ise saldırıların yoğunlaşması sonrasında İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'un yanı sıra İsrailli Arapları da kast ederek '1948 sınırları'nda ve diasporada yaşayan tüm Filistinlilere İsrail'e karşı 'teyakkuza geçme' çağrısı yaptı

RAMALLAH'TA HALK SOKAĞA ÇIKTI

Hamas’ın seferberlik çağrısı sonrası halk, Ramallah’ta sokaklara çıktı.