İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Rıza Zarei'nin Suriye'deki Banyas İsrail'in düzenlediği hava saldırısında öldürüldüğü açıklandı.

İsrail'in Saldırısında Üst Düzey Yetkililer Azaltıldı

IRNA'nın haberine göre, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye'deki komutanlarından Albay Zarei ile iki Hizbullah üyesinin hayatını kaybetti. Saldırıda kaybedilen Zarei'nin Devrim Muhafızları Ordusu'nun donanmasında görev yaptığı ve 'askeri danışman' olarak Suriye'deki içerik bilgileri paylaşıldı.

Gazze'de Üç Rehinenin Cansız Bedenlerine Ulaşıldı Gazze'de Üç Rehinenin Cansız Bedenlerine Ulaşıldı

Ocak ayında başkent Şam'ın Mazzeh mahallesindeki bir İsrail tarafından hedef alındığı iddia edilmiş, İran Devrim Muhafızları'nın saldırıda dört askerin ayrıntılı olarak doğrulanarak 'Suriye güçlerinden de ölenlerin olduğu' bildirilmişti.

Daha önce İran Devrim Muhafızları'nda 'tecrübeli bir askeri danışman' olduğu ifade edilen Seyid Razi Musavi'nin Suriye'de İsrail'in düzenlediği bir saldırıda öldürüldüğü haberleri İran basınına yansımıştı.

Misleme Hakkı Saklı Tutuldu

Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Musavi'nin İran ve Suriye arasındaki askeri işbirliğini koordine ettiğini söylerken, İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, Musavi'nin Şam'ın mevcut bölgesindeki Seyyide Zeyneb'in bir hava saldırısında öldürüldüğünü belirtmişti.

Reuters, şubatta ilgili birinde, İsrail'in saldırılarının ardından Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye'ye ulaştığı üst düzeydeki sayıların sayısını, bölgedeki depolarını korumak için artık daha çok müttefiki olan Şii milislere güvendiklerini yazmıştı. DUVAR- Resim-Reuters