Hakkari Belediye’sine kayyım atanmasına karşı nöbet eylemleri İstanbul ve Colemêrg’te sürüyor. 

İSTANBUL 

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlatılan nöbet 38’inci gününde devam ediyor. Her geçen gün çoğalan ve bir araya gelen yurttaşların yanı sıra siyasi parti yöneticileri, çok sayıda sendika, kurum ve kuruluş temsilcisi eyleme destek verdi. Meydana giriş yapan yurttaşlar tek tek  “Kayyım defol” tişörtü giyerek yerini aldı. “Taksim, Hakkari bizim 1 Mayıs’a özgürlük kayyum defol” pankartı açıldığı eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemêrg”, “Direne direne kazanacağız”, “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyım gidecek, biz kalacağız” sloganları atıldı.

KÜRT HALKI HİÇBİR ZAMAN DİZ ÇÖKMEDİ’

Nöbette konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) (Siirt) Sêrt Belediye Eşbaşkanı Mehmet Kaysı, Kürt halkının yıllardır yok sayma politikalarına karşı mücadele ettiğinin altını çizdi. Kaysı, devamında şu ifadeleri kullandı: “Kurdistan’ın  birçok yerinde halk iradesini kaçak seçmenlerle gasp etmek istediler. Tüm bunlara rağmen Kürt halkı iradesine sahip çıkarak büyük bir farkla belediyeleri kazandı. Colomêrg’de yaşanan tam anlamıyla böyleydi. Tüm bunlara rağmen halk iradesine saygı duyulmayarak kayyım atandı. Çok iyi bilinmelidir ki Kürt halkı hiçbir zaman diz çökmedi bu saatten sonra da ne kayyımlara ne de iktidara diz çökmeyecek.”

‘KÜRT HALKININ YANINDAYIZ’

İşçi Demokrasi Parti (İDP) üyesi Sedat Durak da Kürt halkının vermiş olduğu mücadelenin yanında olacaklarını belirterek, “Baskıcı rejimin hukuksuzluk yapmasının önüne geçmek istiyoruz. Yani anayasal güvence istiyoruz. Kürt halkını tüm demokratik haklarının verilmesi gerektiğini işçi sınıfının sömürülmemesi gerektiğini her alanda haykırdığımız gibi burada da haykırıyoruz. Kürt halkı ile yan yana olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz” diye belirtti. 

COLEMÊRG

Maraş’ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi Maraş’ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Colemêrg’te “İradeye saygı nöbeti” devam ediyor. Belediye Halk Pazarı önünde 14’ncü gününde süren nöbet eylemini, dün Mûş Varto ve Qelqeli’den gelen seçilmişlerden oluşan gruplar devraldı. Nöbet alanına, “Tecridi kıracağız, kayyımı göndereceğiz”, “Ne kayyım ne tecrit Kürt halkı için özgürlük”, “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz” ve “Kayyım kıyımdır, kıyıma geçit yok” pankartları ile “İradeye saygı duy”, “Kayyıma hayır” ve “İrade gaspına hayır” dövizleri asıldı. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde şarkılarla devam eden nöbete, çok sayıda yurttaş katıldı

Kaynak: MA