31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kayyımlardan geri aldığı belediyelerde yapılan usulsüzlükler ortaya çıkmaya devam ediyor.

DEM Parti: Ülkede Her Beş Çocuktan Biri Aç, Her Dört Çocuktan Biri Okula Aç Gidiyor DEM Parti: Ülkede Her Beş Çocuktan Biri Aç, Her Dört Çocuktan Biri Okula Aç Gidiyor

Belediye kurumlarını işlevsiz hale getiren, taşınmazları bedelsiz devreden ve belediyeleri borç batağında bırakan kayyımların, belediye kadrolarını da AKP'lilerle doldurduğu ortaya çıktı. Buna göre, Diyarbakır ve ilçelerinde belediyelere atanan kayyımlar, 2017-2023 arasında AKP'li milletvekillerinin çocuklarının da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi 'Özel Kalem Müdürlüğü' görevi üzerinden memur kadrosuna aldı.

KADRO ALINCA BAŞKA KENTLERE ATANDILAR

657 sayılı kanunun 59'uncu maddesine göre, Özel Kalem Müdürlüğü kadroları "istisnai memuriyet" kadrosu sayılıyor. Böylece Özel Kalem Müdürlüğü'ne atanan kişiler sınavsız memur statüsü kazanabiliyor. Sayıştay'ın "kamu zararı oluşturuyor" yönünde rapor hazırladığı bu uygulama ile en az 25 AKP'linin kayyımlar döneminde memur statüsü kazandığı öğrenildi. Memur olan AKP'lilerin ise kadro alır almaz Trabzon, Konya ve Antalya gibi kentlere atandığı ortaya çıktı. 

Kaynak: MA