Eyleme, KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra sivil toplum örgütleri temsilcileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalan ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) milletvekilleri de katıldı.
Adalet Arayışı Sürüyor
Açıklamayı yapan KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, OHAL uygulamalarının üzerinden 8 yıldan fazla zaman geçtiğini hatırlatarak, hala işlerine geri dönmeyen üyelerinin olduğunu ifade etti. Karagöz, "Göz göre göre maruz bırakıldığımız hukuksuzluğa ve keyfiliğe karşı mücadelemiz devam ediyor," dedi.
Karagöz, Adalet Bakanı'ndan haftalar öncesinde randevu talep ettiklerini, ancak cevap alamadıklarını belirterek, "Bu nedenle 8 yıldır bıkmadan sürdürdüğümüz adalet arayışımızın bugünkü durağı Adalet Bakanlığı. Burada, elimizden hukuksuz bir şekilde alınan işimizi ve haklarımızı geri verin demek için bir araya geldik," diye konuştu.
Sekiz Yılın Kaybı
KESK'in emek mücadelesinin önemine dikkat çeken Karagöz, "KESK, emek ve demokrasi mücadelesi arasında köprüler kuran bir konfederasyondur. İktidarların gölgesinde büyütülen sarı sendikalara karşı en başından beri mücadele edenlerin KESK’liler olduğunu biliyorlardı," dedi.
Karagöz, 4 bin 259 KESK üyesinin OHAL-KHK'leri ile işlerinden edildiğini belirterek, "Hangi suçla isnat edildiğimizi dahi öğrenemedik. Savunma hakkımızı kullanamadığımız OHAL Komisyonu, yalnızca dosya incelemesi üzerinden kararlar verdi. Bu da özel yetkili idare mahkemeleri ve Danıştay'ın verdiği kararlarla birleşerek, sekiz yılımızın çalınmasına neden oldu," ifadelerini kullandı.
Eylem, kamu çalışanlarının hakları için adalet arayışlarının sürdüğünün ve mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğinin bir göstergesi oldu. KESK, hukuksuzlukların son bulması ve ihraç edilen üyelerinin haklarının iadesi için mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.