Eyleme katılan işçiler, maden işçileri olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek, vergi adaletsizliğine ve kötü çalışma koşullarına dikkat çekti. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ovacık Şube Temsilcisi Murat Şengün, “Hakkımızı aramak için buradayız. Madenimizdeki yer üstü vardiya çizelgeleri bozuldu. Arkadaşlarımız kötü şartlarda çalışıyor, dinlenemiyorlar. Artık geçinemiyorum, vergi belimi büktü” diyerek yaşadıkları sorunları özetledi.

Vergide Adalet Talebi

Cumhuriyet Meydanı’nda işçiler adına basın açıklaması yapan Türk-İş Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, “İş yerindeki sıkıntılarımızı haykırmak için buradayız. Geçinemediğimiz için buradayız. Vergide adalet istiyoruz. Sesimize ya ses verecekler ya da ses verecekler” ifadelerini kullandı. Çakmak, çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve taşeron sisteminin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2025 Maaşı 238 Bin TL Olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2025 Maaşı 238 Bin TL Olacak

İnsanca Yaşamak İstiyoruz

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Bergama Şubesi Başkanı Ferdi Kılınç da, “Yeraltı şartlarının iyileştirilmesini talep ediyoruz. Yer altında kalmakla ilgili bir problemimiz yok, orası bizim ikinci evimiz. Ancak çalışma şartları katlanılmaz hale geldi. Gelir vergisi tarifesinin brüt asgari ücretin 12 katından az olmaması ve gelir vergisi oranının sabitlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. İnsanca çalışmak, yaşamak ve dinlenmek istiyoruz” dedi.

Eylem, işçilerin taleplerinin dikkate alınması çağrısıyla son buldu.

Kaynak: ANKA