Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili seçilen Atalay’ın serbest bırakılması talebiyle olağanüstü toplanan Genel Kurul’da, CHP Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması sırasında AKP’li Alpay Özalan kürsüye çıktı. Özalan’ın bu hareketi, Meclis'te tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Sessiz Vekilin Sessizliği Bozuldu

Alpay Özalan, milletvekili seçildikten sonra Meclis kürsüsüne ilk kez yalnızca yemin etmek için çıkmıştı. Genel seçimlerin ardından herhangi bir konuşma yapmayan Özalan, bugüne kadar komisyonlarda da hiçbir konuşma gerçekleştirmedi. Meclis çalışmalarında aktif bir rol üstlenmeyen Özalan’ın, ilk imza sahibi olduğu bir kanun teklifi ya da yazılı soru önergesi de bulunmuyor. Ancak Özalan, ‘Srebrenitsa Soykırımının unutturulmaması, Filistin halkına yönelik benzer saldırıların ve bu türden insan hakları ihlallerinin önlenmesine yönelik tedbirlerin görüşülmesi amacıyla bir genel görüşme açılmasına ilişkin önerge’ sunmuştu.

Geçmişteki Tartışmalı Eylemleri

Özalan’ın TBMM’deki bu hareketi ilk değil. 8 Aralık 2021'de İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında, dönemin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in üzerine yürüyerek gerginlik çıkarmıştı. Bunun yanı sıra, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından, Gergerlioğlu’nu zorla Meclis Genel Kurulu'ndan çıkarmaya çalışması da hafızalarda yer etti.

Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu

Özalan’ın bu agresif tavırları, kamuoyunda tepki toplarken, TBMM'deki çalışmaları ve davranışları üzerine tartışmaların fitilini bir kez daha ateşledi.

Kaynak: Birgün