POLİTİKA

MHP: Umut Hakkı ile Hukuk Devletini Güçlendireceğiz

Artı Gerçek - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Bugün kitabın orasından konuşacağım" diyerek, siyasette gündem belirleyen şu ifadeleri kullandı: "(PKK lideri Abdullah Öcalan) Tecriti kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun, terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Sonra da Umut Hakkı'nın kullanılması için başvurusunu yapsın. Hodri meydan! Buna varız."

Abone Ol

Bahçeli'nin bu açıklaması sonrası partilerden çeşitli değerlendirmeler gelirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli'nin bugünkü konuşmasına atıf yaparak, "22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim’den önce, 22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır" ifadesini kullandı.

'UMUT HAKKI MODERN HUKUKTA VAR'

Bahçeli'nin konuşmasında en çok dikkat çeken 'Umut Hakkı'na yönelik de değerlendirmede bulunan Yıldız, şu açıklamayı yaptı:

"Modern Ceza Hukukuna zaman içinde yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de “Umut Hakkı” ya da hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkıdır. Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır."