'MHP'li Feti Yıldız, Partisinin 100 Maddelik Anayasa Taslağını Açıkladı'

Yıldız, anayasa taslağının ilk 4 madde ve vatandaşlığı düzenleyen 66. maddeye dokunulmadığını belirtti.

Özgür Özel'den Yargıtay Atamasına Sert Tepki: Anayasa İhlalinin sembol ismi Özgür Özel'den Yargıtay Atamasına Sert Tepki: Anayasa İhlalinin sembol ismi

'Anayasanın Temel İlkeleri Korunacak'

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Yıldız, MHP’nin hazırladığı anayasa tasarısında cumhuriyetin temel ilkeleriyle çelişen bir madde bulunmadığını vurgulayarak, anayasanın ilk 4 maddesiyle vatandaşlığı düzenleyen 66. maddesinde değişikliğe karşı çıkacaklarını aktardı. Ayrıca, yeni anayasada özgürlüklerin asıl, kısıtlamaların istisna olacağını belirtti.

'Halkın Onayına Sunulmalı'

Feti Yıldız, anayasanın sistematiğinin bozulduğunu söyleyerek, hazırlanan tasarının 400 milletvekilinin oyu ile Meclis’ten geçse bile yine halk oyuna sunulması gerektiğini belirtti. Anayasa değişikliğinin son sözünün halk tarafından söylenmesi gerektiğini vurguladı.

'MHP'nin Anayasa Önerileri'

Feti Yıldız, MHP’nin hazırladığı 100 maddelik anayasa teklifinde yer alan önemli düzenlemeleri sıralayarak, anayasadaki il esasının korunacağını, cumhurbaşkanı yardımcılığının sınırlandırılacağını ve hükümet programının Meclis’e sunulacağını belirtti. Ayrıca, milletvekili dokunulmazlığı, TBMM Başkanı'nın tarafsızlığı, Merkez Bankası'nın anayasal statüye kavuşturulması gibi konuların da tasarıda yer aldığını açıkladı.

'Kanun Teklifleri Daha Kapsamlı Tartışılacak'

Yıldız, kanun tekliflerinin Meclis’te daha kapsamlı bir biçimde tartışılacağını ve anayasanın kısa, öz ve az maddeli olacağını belirtti. DUVAR