CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Yunusemre Halk Çarşısı'nda okul alışverişine çıkan yurttaşların ve esnafın sorunlarını dinledi. Öğrenci velisi Alper Kardelen, "Asgari ücrete bir kez zam gelirken ürünlere 10 kere zam geliyor" diye dert yandı. Çakırözer ise, "22 yıllık AKP iktidarı milyonları yokluğa, yoksulluğa ve sefaleti sürükledi. 86 milyonun yaşadığı bu pahalılığın, umutsuzluğun tek sebebi ülkeyi yönetemeyen beceriksiz iktidar" ifadelerini kullandı.

Narkoçelik'te 293 gözaltı! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi! Narkoçelik'te 293 gözaltı! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi!

'ÇOCUĞUM BİR ŞEY BİTTİ DEYİNCE, "ACABA NE KADAR PAHALI OLMUŞTUR" DİYE KORKUYORUZ'

Çocuğu için okul alışverişine çıkan Alper Kardelen, fiyatların pahalı olduğunu belirterek, "Asgari ücrete bir kez zam gelirken ürünlere 10 kere zam geliyor" dedi. Enflasyonun üzerinde artış olduğunu belirten diğer bir ebeveyn, "Burada ucuzsa buradan alacağız, internette ucuzsa oradan alacağız. Nerede ucuzsa oradan alacağız. Neresi ucuzsa orayı takip ediyoruz. Çocuğum bir şey bitti deyince, 'acaba ne kadar pahalı olmuştur' diye korkuyoruz ifadelerini kullandı.

Çakırözer'e konuşan bir esnaf, hayat pahalılığından bahsederek, "Millet bir kere gıdasından kıstı en basitinden. Bırak ayakkabıyı, giyimi" dedi.

'SEN BÜYÜKSÜN, SENİN ESKİNİ KÜÇÜĞÜN GİYİYOR'

Okul kıyafetleri satan Ümit Altın ise, "Ne yapmasın, almasın mı? Okula gönderecek. Birisine alıyorsa, eski sisteme dönüldü. Sen büyüksün, senin eskini küçüğün giyiyor" diye konuştu. İlkokul birinci sınıfa giden bir öğrencinin giyinmesi gereken kıyafetin toplam bin 550 lira olduğunu söyleyen esnaf, bunun içinde ayakkabı, kitap, çanta olmadığını kaydetti.

'AKP iktidarı milyonları yokluğa, yoksulluğa ve sefaleti sürükledi'

Çakırözer, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "22 yıllık AKP iktidarı milyonları yokluğa, yoksulluğa ve sefaleti sürükledi. 86 milyonun yaşadığı bu pahalılığın, umutsuzluğun tek sebebi ülkeyi yönetemeyen beceriksiz iktidar. Ama halkımız hiç merak etmesin. Türkiye’nin birinci partisi CHP olarak her derdin var bir çaresi diyoruz. CHP iktidarında yoksulluğun, gelir adaletsizliğinin, hayat pahalılığının, durmayan zamların çaresini hep birlikte bulacağız. Yapılacak ilk seçimde CHP iktidar yapacak, halkın iktidarını kuracağız" ifadelerini kullandı. (ANKA)

Kaynak: artıGerçek