Okul Alışverişi Vatandaşı Zorluyor: "Asgari Ücrete Bir Zam, Ürünlere 10 Zam" Okul Alışverişi Vatandaşı Zorluyor: "Asgari Ücrete Bir Zam, Ürünlere 10 Zam"

Bursa merkezli iki ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından yürütülen "Kuyu-18" operasyonunda, elebaşılığını Sadettin Pahsa'nın üstlendiği organize suç örgütü çökertildi.

İstanbul ve Bursa'da düzenlenen bu operasyonlar kapsamında, suç örgütü üyeleri iş dünyasından haraç toplamak, tehditler ve darplarla iş yerlerini hedef almak gibi suçlarla ilişkilendirildi. Ayrıca, sözde mahkemeler kurarak kişisel anlaşmazlıklara müdahil oldukları ve bu yolla haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlarda 12 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Suçta kibirlenenler ve halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim etmeye kararlıyız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Birgün