Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu.

ÖSYM internet sitesinde, 4 Ağustos'ta düzenlenecek sınava ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır" denildi.

Duyuruda, adayların sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınav Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin resmi internet adresinden 25 Temmuz 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebileceği ifade edildi.

2024-KPSS-ÖABT sınavında adaylar, sabah oturumu için saat 10.00’dan sonra, öğleden sonra oturumu için ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS süreci, 14 Temmuz'da genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarıyla başlamıştı.

Adaylara, genel yetenek ve genel kültür testinde toplam 120 soruya karşılık 130 dakika süre verilmişti. Eğitim bilimleri testinde ise 100 dakika süre verilen adaylara 80 soru yöneltilmişti.

20-21 Temmuz'da yapılan alan bilgisi sınavlarının işletme, muhasebe, istatistik testlerinden oluşan üçüncü oturumu da tamamlanmıştı.

Emeklilerden TÜİK'e Protesto: 'Emekli Düşmanı TÜİK Kapatılsın!' Emeklilerden TÜİK'e Protesto: 'Emekli Düşmanı TÜİK Kapatılsın!'

Adaylara, çoktan seçmeli 40'ar sorudan toplam 120 soru yöneltildi, cevaplamaları için 160 dakika süre verilmişti.

Kaynak: Birgün