Açıklamada, bu trajik olayların sağlık hizmetlerine olan güveni sarstığı ve sektörün tüm paydaşlarının itibarını zedelediği ifade edildi.

Açıklamada, "Son günlerde yaşanan bebek ölümleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) yönelik fatura usulsüzlüğü iddiaları, hem vatandaşlarımız hem de sektörümüz için derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. Hayatını kaybeden bebeklerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz," denildi.

Platform, yaşanan bu olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılacağına dair güvence verdi. Özel hastanelerin, ülke sağlık sistemine önemli katkılar sağladığı ve yüksek kalite standartları ile hizmet sunduğu vurgulandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den 'Yenidoğan Çetesi' İddialarına Sert Tepki CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den 'Yenidoğan Çetesi' İddialarına Sert Tepki

Ayrıca, açıklamada, "Her meslekte olduğu gibi, suçlular kadar kahramanlar da vardır. İnsanlık var oldukça suçlular olacaktır; ancak bu, bir mesleği bütünüyle zan altında bırakmamalıdır," ifadeleri yer aldı.

Özel Hastaneler Platformu, sağlık hizmetlerinde hasta güvenliğini sağlamayı ve etik çalışma prensiplerine bağlı kalmayı en önemli sorumlulukları arasında gördüklerini belirtti. Ayrıca, konuyla ilgili yürütülen soruşturmanın titizlikle sürdürüleceğine inandıklarını ve bu süreçte üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini açıkladı.

Son olarak, platform, halkın özel hastanelere olan güvenini kaybetmemesi çağrısında bulundu ve sağlık hizmetlerinin kaliteli, güvenilir ve erişilebilir olması için özveriyle çalışmaya devam edeceklerini duyurdu.

Kaynak: DUVAR