CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu.

Özel Konuşmasının başında, Ankara'daki Emniyet Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret eden Devlet Bahçeli'nin elini öpen Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz'e tepki gösterdi.

Özel, "Sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın" dedi. Özel, Can Atalay hakkında 'usulsüzlük' kararı veren ancak gerekçeli kararı yayınlamayan AYM'ye de seslendi, "Gerekçeli kararı bir an önce yazın, millet okusun" dedi. 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılan emekli maaşına da tepki gösteren Özgür artış oranını 'emekliye ihanet' olarak nitelendirdi ve "Geçim yoksa çok yakında seçim var" dedi.

Özel'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

'DARBEDEN MEDET UMMADIK, DEMOKRASİNİN YANINDAYIZ'

"Yıllarca mücadele ettik. Meclis tutanaklarında mevcuttur; Kamer Genç yıllarca uyarıda bulundu. O gece 16 arkadaş genel merkezimizde toplandık. Kısa bir değerlendirmeden sonra dedik ki tüm darbeler Meclis'i kapatır. Bizim teklifimizle Meclis'i Sayın İsmail Kahraman açtı. Biz o gün darbelerden medet ummadığımızı ifade ettik. Kim darbeye yeltenirse karşısındayız. Demokrasinin arkasındayız. 15 Temmuz'da hiç asılmayan binalara Atatürk resimleri asanlar, hata yaptık, sadakata baktık liyakata değil diyenlerin, şimdi aynı hataları tekrar ettiklerini görüyoruz."

'DEVLET MEMURUNUN EL ETEP ÖĞMESİNİ KABUL ETMİYORUZ'

"Aynı hataların tekrar başladığı bir süreçteyiz. Devlete olan sadakatin altını çiziyorum. Dün gördüğüm bir şaşkına da söylüyorum ki sen devletin polisi olmayı yanlış anlamışsın. Yanlış Devlet’in eline sarılmışsın. bir siyasiye saygı gösterilmesi eyvallah. O siyasinin bunu nasıl karşıladığı kendi tercihidir. Ama bu devletten maaş alan, bu milletin tamamı için görev yapması gereken birilerinin bu ülkede siyasette küçük bir kısmının temsiline el etek öpmesini asla kabul etmiyoruz nokta. Bundan sonraki süreçte devletin memuru, devletin memuru gibi davranacak, böyle basit konularla Türkiye gündemini işgal edilecek işlere girişilmeyecek. Siyasiler de üzerine düşen yükümlülüğün farkında olacaklar. Ben, bir devlet memurunun, bir siyasi liderin eline sarılmasında, muhatap hangimiz olursa olsun o devlet memuruna üstlendiği vazifenin gereğini hatırlatmayı doğru bulurum. Onun dışındaki her türlü yaklaşım, çok kutsadığınız ve esasen saygıda ve bağlılıkta bizden çok geride olduğunuz, bu devletin dibine dinamit koymaktır. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Polis hepimizin polisidir, asker hepimizin askerdir. Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir. Kimsenin tapulu malı değildir."

'KUSURU OLAN KİM VARSA CEZALANDIRILACAK'

"İzmir'deki faciada kusuru olan kim varsa cezalandırılacak. CHP Genel Başkanı olarak hepinize söz veriyorum; Bu konuda Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için teklif vereceğiz. Bir kaza olunca, aman ucu bize dokunacaksa diye her şeye hayır diyenlere, AKP ve MHP'ye sesleniyorum. Belki ucu bize dokunacak. Kaldırın elleri, engelleyelim ölümleri. Kurun şu komisyonu."

'GEZİ BİZİZ'

Gezi davasından beş kişi içeride. Hepimizin yerine yatıyorlar. Bir kez daha söylüyorum; Gezi biziz, hepimiz Gezi'deydik. Sen Taksim'deki tek yeşil alandaki ağaçları keseceksin, 31 Mart'ın rövanşını almak için Topçu Kışlası dikmeye niyetleneceksin, ,insanlar gelecek ağacına sahip çıkacak, önce duracaksın, müzakerelerde karşı tarafın yapıcı tavrı kayıtlara geçecek, orantısız güç kullanacaksın, FETÖ'cülerin tertipleriyle çadırlarını yıkacaksın, yıllar geçince iki kez beraat etmiş kişileri, AYM kararlarına karşı üçüncü kez yargılayıp içerisinde tutacaksın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' Sloganına Sert Tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' Sloganına Sert Tepki

'AYM'YE CAN ATALAY ÇAĞRISI: GEREKÇELİ KARARI BİR AN ÖNCE YAZIN'

"Bunlardan biri Can Atalay. 14 Haziran'da Hatay'dan milletvekili seçildi. Salmadılar gelsin. Birileri Meclis'e direniyor. Anayasa'nın 84'üncü maddesi, "eğer milletvekilliğin düşerse bir hafta süren var, mahkeme 156 gün içerisinde karar verecek" diyor. Can Atalay süresi içerisinde başvurdu, Anayasa Mahkemesi, "yapılan işlem usulsüz, yok hükmünde" diyor. AYM "25 Ekim'de hak ihlali "diyor. 8 Kasım'da Yargıtay bu işlemi yok sayıyor. AYM yine hak ihlali kararı veriyor ama Yargıtay yine direniyor. 30 Ocak'ta milletvekilliği düşürüldü. O gün bugün gerekçeli karar bekleniyor. Birileri yazmıyor ya da yazdırmıyor. Her geçen gün kendini yıpratan bir AYM var. AYM üyelerine sesleniyorum; kimin atadığından bağımsız, vicdanınızla karar verin, yazın, millet okusun. Bu çağrım AYM'ye bütün milletimize çağrısıdır.

'BAKALIM TUĞRUL BEY'E MHP NE DİYECEK'

"Yedi yılı geçen bir süredir içeride yatan Osman Kavala ile ilgili bugün Tuğrul Türkeş bir açıklama yaptı. Milliyetçi hareketten gelen herkesin başbuğ dediği Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türk heyetinin başkanıdır. Ziyaretimde bana şunu demişti: "Kavala orada tutuklu, biz bu odada hapisiz". Biz Türkiye için çalışmak istedikçe karşımıza bu dava geliyor. Bu insanların hiçbiri Kavala'yı tanımaz ama sembol davadır. Hakim de cumhurbaşkanı da anayasaya uymak zorundadır. Tuğrul Bey emek verdi, olmadı. Bugün açıklama yapmış. Diyor ki, "Kavala'yı ziyaret edeceğim". Hangi Kavala'yı? Biz söyleyince "Vatan hainlerinin adını anıyorsunuz, o ajandır" dedikleri Kavala'yı, Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ziyaret edeceğini söylüyor ve diyor ki "Gerçek milliyetçilik budur". Bakalım Tuğrul Bey'e MHP ne diyecek?

'EMEKLİYE İHANETTİR'

"Altı ay önce emekli maaşı 10 lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alıyordu. Dün 16 kiloya düştü, bugün yaptıkları sözde zamla 20 kiloya çıktı. Siz bugün zam yapmıyorsunuz. Siz bugün emeklinin cebinden altı ay öncesine göre beş kilo kıyma parası çalışıyorsunuz. Bunun adı zam değil emekliye ihanettir, yazıklar olsun"

"Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki, bu milleti bu cendereden kurtaracağız. Sadece zengini kayıran, yoksulu sömüren bu sistemi kaldırana kadar sizin için çalışacağız, sizinle birlikte hakkınızı söke söke alacağız. Bu ülkede ya yüzler gülecek ya da yüzleri güldürecek halkın iktidarı gelecek. Geçim yoksa, çok yakında seçim var. Hep birlikte mücadele edeceğiz."

Kaynak: ArtıGerçek