Özgür Özel: "Taksim'i Kapatmak Anayasa Tanımamaktır"

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündeminde Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılması, anayasa tartışmaları ve değiştirilmek istenen müfredat vardı.

AYM Kararı ve Taksim'in Yasaklanması

AYM kararını hatırlatan Özel, "Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır" dedi. Can Atalay'ın da AYM kararına rağmen tahliye edilmediğini hatırlatan Özel, Numan Kurtulmuş ile görüşmesinde de söyledi, "Mevcut anayasaya uymuyorsan yenisini yapsan ne olacak" açıklamasını tekrarladı. Taksim'in yasaklanması kararını 'iktidarın egemenlik kavgası' olarak değerlendiren Özel, "Baskıyla, güçle tesis edilen iktidarlar kaybetmeye mahkumdur" dedi. 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını bir kez daha dile getiren Özel, "AYM işçiler haklı dediği için, Beşiktaş’tan ve Saraçhane’den toplanarak Taksim’e yürüyorlarsa CHP olarak biz de onlarla birlikte olacağız" dedi.

Yeni Müfredat ve Anayasa Tartışmaları

MEB tarafından açıklanan ve görüş bildirilmesi için 1 hafta süre tanınan yeni müfredat hakkında da konuşan Özel, "Oldubittiye getirilerek bir müfredat yapılması son derece tehlikelidir" dedi.

Diğer Konular

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Busenazlar yüzümüzü güldürdü. Aradım tebrik ettim. İzmir'in artık bir temsilcisi var, Göztepe'yi kutluyorum. Türkiye'de bundan sonraki süreçte de futbolun kentlerin dostluğuna, hepimizin kardeşliğine katkı sunmasını ümit ederek Amedspor'u da kutluyorum. Meral Hanım'a bir kez daha bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyorum. Daha önce birlikte birlikte grup başkanvekilliği yapmış olduğumuz Müsavat Dervişoğlu’na da hayırlı olsun diyor, kendisine ve partisine başarılar diliyoruz."

AYM işçiler haklı dediği için, Beşiktaş’tan ve Saraçhane’den toplanarak Taksim’e yürüyorlarsa CHP olarak biz de onlarla birlikte olacağız.

Hangi ilde nerede 1 Mayıs kutlaması varsa bu gruptan bir temsilcimiz o kutlamada yer alacak. Hak-İŞ'in yaptığı kutlamaya da TÜRK-İŞ'in yaptığı kutlamaya da gideceğiz. Hiçbir sendikayı ayırmadan, zaman zaman farklı düşünsek de her sendikanın yaptığı her şehirdeki etkinlikte olacağız. 1 Mayıs'ta cop görmek istemediğimizi, biber gazı görmek istemediğimizi, kelepçe görmek istemediğimizi, güvenlik güçleriyle çatışma görmek istemediğimizi bir kez daha hatırlatarak tüm kamu görevlilerini sorumluluğa, tertip komitelerini de kanunsuz emiri veren anayasa tanımazlarla, evladına ekmek götürmek için bu emirlere uymak zorunda olan emekçileri polis kardeşlerimize karşı hassasiyete bekliyor 1 Mayıs işçi emekçi bayramını şimdiden kutluyorum.

GAZZE AÇIKLAMASI: Gazze'de insanlığın yüreklerini sızlatan katliamlara batıdan tepkiler yükseliyor. Şiddetle bastırıldığında utanç verici görüntülerdir, bizler de onlara tepki gösteriyoruz. O eylemleri öven iktidarın dönüp Türkiye'de Boğaziçi'nde yaptığı eylemlere müdahale etmesinin, Boğaziçi öğretim görevlilerinin önceki dekanlarının sokmaya kadar gitmesinin, ODTÜ'de devrim stadında mezuniyet töreni yapılmasına izin vermeyenlerin öğrencilerimizi ODTÜ'de Boğaziçi'nde kriminalize eden gözaltı yapan tutuklu yapan zihniyetin Amerika'daki eylemleri övmesi ikiyüzlülükten başka bir şey değildir. ODTÜ'deki devrim standına o silinemez devrim yazısını yazan Filistin davasında hepimizin önderi Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıdır, aklınızı başınıza alın.

Filistin meselesinde ABD'ye demokrat, Boğaziçi'nde despot olmanın izahı yoktur. İzah için 31 Mart seçim sonuçlarına bakın.

ÖĞRETMEN ATAMALARI: MEB 85 bin ücretli öğretmen çalıştırıyor. Diğer taraftan 85 bin öğretmen atama bekliyor, atanmıyor. Mülakat kaldıracak deniliyor, mülakat gibi mülakat gibi yapıyorlar. Bundan 22-23 yıl önce 68 bin atanmayan öğretmen var, atamayacaksan niye okutuyorsun diyen Erdoğan, 1 milyon öğretmeni okutmuş ve atamamıştır. O hesabı şimdi size soruyoruz; madem atamayacaksınız niye okuttunuz?

YENİ EĞİTİM MÜFREDATI: Eğitimde reform yapılmasına ihtiyaç var. En çok değiştirilen bakan Kültür Bakanından sonra Milli Eğitim Bakanı. Eğitim yazboz tahtasına döndü. Her gelen reform yapıyor. Ya bu reforma milleti muhtaç hale getireni kim atadı? Aynı dolma kalem atadı, aynı mürekkep atadı, aynı kişi atadı. Mesele 'kindar bir nesil yetiştirelim, değerleri bize bağlı olsun, potansiyel seçmen olsun' bakış açısı eğitim bakış açısı değildir.

Geçen mayısta seçimi Tayyip Bey'in değil de CHP'nin Kemal Bey'in kazandığını düşünün. CHP'nin hepimizin evlatlarının okuyacağı müfredatın adını, kendi partisinin adını koyduğunu düşünün. Türkiye Yüzyılı, AK Parti'nin bakanlıkları da alet ettiği bir seçim kampanyasının adıdır.

Bu ülke haftalar süren MEB şuralarını biliyor. Ortak akıl olmadan bilimsel eğitim, başarı olmaz, kalkınma olmaz, zenginleşme olmaz. Bu müfredatı çalışacağız, uyaracağız. Ancak oldubittiye getirilerek bir müfredat yapılması son derece tehlikelidir. Çağdaş, laik eğitimden uzaklaşınca eğitim olmaz. Bu konuda bir kez daha yetkilileri uyarıyorum, Milli Eğitim Bakanını uyarmıyorum, çünkü onun en zayıf olduğu konu okuduğunu ve duyduğunu anlama. O dersten zaten başta kalmış zaten.

Özgür Özel: 'Yeni Anayasa' Mesajı: O Aşamaya Gelmekten Şu Anda Çok Uzaktayız Özgür Özel: 'Yeni Anayasa' Mesajı: O Aşamaya Gelmekten Şu Anda Çok Uzaktayız

TASARRUF GENELGESİ: 'İtibardan tasarruf olmaz' diyenler, kamuyu tasarruf etmeye ikna edemezler. 

DUVAR