Özel, konuşmasında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a övgülerde bulunarak, bu iki ismin ortak ifadesinin aday tartışmalarına erken girmenin AK Parti’nin içsel sorunlarını gizlemeye yönelik bir strateji olduğunu vurguladı. "Günü gelince tüm üyelerimizle oturup en doğru adayı belirleyeceğiz ve Türkiye’yi sıkıntılarından kurtaracağız," diye ekledi.

Adaylık konusuna değinen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek yılki erken seçimle ilgili durumu hakkında da eleştirilerde bulundu. "Erdoğan, kasımda erken seçime varım demiyorsa bir daha seçim yapamayacak demektir. YSK'nın kararlarına göre, ikinci dönem ve bu dönemde 360 kişi oy vermeyecekse, seçim öne alınamayacak ve Erdoğan aday olamayacak," dedi.

Bahçeli'den Öcalan'a Çağrı: 'Hodri Meydan, Terörü Bitirdiğini İlan Etsin! Bahçeli'den Öcalan'a Çağrı: 'Hodri Meydan, Terörü Bitirdiğini İlan Etsin!

Özel, AK Parti’nin adayının kim olacağına dair sorular sorarak, "Erdoğan kimi aday yapacak? Damat mı, Süleyman Soylu mu, Ali Yerlikaya mı? Onların arasındaki kirli çamaşırları ortaya dökmekten mi korkuyor?" ifadelerini kullandı. CHP'nin anketlerdeki yüksek başarısına dikkat çekerek, "Moral motivasyonumuz yüksek, yayınlanan 9 anketin 8'inde birinci partiyiz. Böyle bir partinin aday sorunu olamaz. Ancak, büyükşehirleri CHP'den alamayan, seçimlerde mağlubiyet yaşamış bir partinin aday bulmakta zorlanacağı aşikar," şeklinde konuştu.

Kaynak: Duvar