Festivalde yaptığı konuşmada, İsrail ile ticaretin sonlandırılması çağrısında bulunan Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Özel, "İsrail ile ticareti bitirdik diyenler, nisandan beri orta oyunu oynayarak ticareti devam ettirmektedirler. İsrail ile ticareti durdurun!" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Antalya ziyaretinde Alanya’da Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’i makamında ziyaret ederek, belediyenin geçmiş dönemde devraldığı ağır borç yüküne de değindi. 1.1 milyar TL’lik borcu görünce, önceki yönetimin hiçbir şey yapmadığını düşündüğünü belirten Özel, günümüzde kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarının yapıldığını ve sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar atıldığını vurguladı. Ayrıca, yeni belediye hizmet binasının tamamlanmasıyla ilgili olumlu değerlendirmelerde bulundu.

Festivalin yapıldığı Gazipaşa’ya geçmeden önce Alanya’daki temaslarını sürdüren Özel, siyasetteki güncel gelişmelere de değinerek, tüm siyasi partilere ve liderlerine elini uzattığını ifade etti. Özel, "Tüm seçilenlere, onu seçenlere hürmeten, AK Parti'liye, Genel Başkanları Erdoğan'a, sayın Bahçeli'ye, DEM Parti'nin eşbaşkanlarına, İYİ Parti'ye, Saadet Parti'ye her zaman elimi uzattık" şeklinde konuştu.

Özgür Özel’in açıklamaları, özellikle İsrail ile ticaret konusundaki eleştirileriyle dikkat çekti.

İSRAİL İLE TİCARETE TEPKİ

Kürsüde katılımcılara seslenen Özel, İsrail ile ticarete değinerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "İsrail ile ticareti bitirdik diyenler nisandan beri orta oyunu oynayarak ticareti devam ettirmektedirler. İsrail ile ticareti durdurun" çağrısında bulundu.

Özel, İsrail'le ticarete ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeni Düzenleme ile 7 Bin Lira Üzerindeki Alımlar İçin Banka İstemi Yeni Düzenleme ile 7 Bin Lira Üzerindeki Alımlar İçin Banka İstemi

"İsrail'le ticaretin engellenebilmesi için yapılması gereken iş İsrail'le serbest ticaret anlaşmalarının iptaliydi. İptal edilmedi. Ayrıca Türk menşeili ve İsrail menşeili ürünlerin takibi, son kullanıcı belgesi, çıkan ürünün bir başka aracılığıyla İsrail'e gitmesine olanak tanımayacak düzenlemeler yapılmadı.

Ortaya çıktı ki bir malın serbest bölgeden çıkıp geçici depolama merkezinde etiket değiştirip İsrail'e gitmesi de yasaklanmamış. Gerçek durum ortaya çıktı ki Türkiye'den İsrail'e gidecek mallar üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi evraklandırılmakta. Uluslararası sularda gelen bir helikopter, yaklaşan bir hızlı botla evraklar gelmekte. Gemi başka bir limana bile girmeden, tak tak tak evraklar değişmekte. Ürün sanki İsrail'e üçüncü ülkeden gidiyormuş gibi yapılmakta."

Siyasette yaşanan gelişmelere değinen Özel, "Tüm seçilenlere, onu seçenlere hürmeten AK Parti'liye hürmeten Genel Başkanları Erdoğan'a, sayın Bahçeli'ye, DEM Parti'nin eşbaşkanlarına, İYİ Parti'ye, Saadet Parti'ye her zaman elimi uzattık" dedi.

Kaynak: Birgün