Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 4. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştiriyor.

MA'da yer alan habere göre, çok sayıda kişi kongrenin adresi olan Ankara Atatürk Spor Salonu'na gelmeye başladı.

Ulus yönünden gelenler, üç arama noktasından geçerek salona alınıyor.

PARTİ İSMİ, TÜZÜK VE EŞ GENEL BAŞKANLAR DEĞİŞECEK

Kongrede, bugün partinin yeni ismi, tüzük ve yeni eş genel başkanlar belirlenecek. Kongrede seçimlerin ardından Kürt sorunda gelinen durum ve çözüm yollarının ele alınması bekleniyor.

AKP VE MHP DAVET EDİLMEDİ

DEM Parti'den Coğrafi Temelli Yeni Örgütlenme Modeli Açıklaması DEM Parti'den Coğrafi Temelli Yeni Örgütlenme Modeli Açıklaması

Kongreye AKP ve MHP dışındaki tüm siyasi partiler davet edildi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan kongreye yurt dışından da sol ve sosyalist partilerin temsilcileri davet edildi.

BEŞTAŞ'TAN KÜRTÇE AÇILIŞ

Divan Eşbaşkanı aynı zamanda Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş kongrenin açılış konuşmasını Kürtçe yaptı. Beştaş, konuşmasında cezaevinde bulunan siyasi tutukluları selamladı.

Danış’ın ardından Divan Eş Başkanı Murat Çepni konuştu. Çepni, “Bu daha başlangıç herkes bunu çok iyi bilsin. Hepimize kolay gelsin. Kazanacağız” dedi.

İBRAHİM AKIN: BÜYÜK ENGELLERİ AŞARAK GELDİK

Çepni’nin konuşmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın konuşma yaptı. Akın, şunları söyledi:

“Özgürlük için bu salonları dolduran yoldaşlarımızı selamlıyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz, kongremize büyük engelleri aşarak geldik. Demokrasiye yapılan saldırılar tahammül edilemez hale gelmiştir. Biz engelleyemezsiniz, arkadaşlarımızı gözaltına alıp tutuklayabilirsiniz ama bizi engelleyemezsiniz. Bu kongre sadece olağan bir kongre değil, olağanüstü şeyler yaşanmış ve bir dönemin yeni sayfasını açmıştır. HDP’ye yönelik her türlü engelleme ile mücadele eden bir çalışma içindeydik. Kumpas davası ve seçimlerde bizi siyasetsiz bırakmak isteyenlere karşı tarihsel bir misyon üstendi ve seçimlere Yeşil Sol parti ile girdik. Yeşil Sol tarihsel sorumluluğu üstlenmiştir. Cezaevinde bulunan Demirtaş, Sebahat Tuncel ve tüm siyasi tutuklu arkadaşlarımıza selamlarımızı iletiyorum." ArtıGerçek