Pehlivan Mahallesinde yaşayan İsa Saklı, 4 binden fazla seçmenin bulunduğu Pehlivan Mahallesi'ne 1999 yılında muhtar seçildi.

O günden bu yana görevini çeyrek asırdır kesintisiz sürdüren Saklı, 31 Mart 2024'te yapılacak seçimde bir kez daha aday oldu.

Pehlivan Mahallesinde çok sevilen, sayılan, herkesin yardımına koşmayı kendisine görev edinen 61 yaşındaki İsa Saklı, bir kaç dönem üst üste kendisini bu göreve layık gören mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Girdiği her yarışı kazandığını dile getiren Saklı, "Böylelikle 1999 yılından bu yana kesintisiz bir şekilde seçimlerde hep kazandım ve muhtar olarak görevimi sürdürdüm." diye konuştu.

Sonraki süreçte mahallelinin kendisinden büyük memnuniyet duyduğunu ve görevi sürdürmesini talep ettiğini dile getiren Saklı, muhtarlığın şerefli ve kutsal bir iş olduğunu kaydetti.

Hakkari Milletvekili Öznur Bartin'den TBMM'ye Eğitim İçin Araştırma Komisyonu Talebi Hakkari Milletvekili Öznur Bartin'den TBMM'ye Eğitim İçin Araştırma Komisyonu Talebi

Çeyrek asırdır özellikle garibanlara destek olmaya çalıştığını anlatan Saklı, "Fedakarlık gerektiren bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Mahallelinin sevgisini kazandım. Kimsenin kalbini kırmadım.5 dönem alnımın akıyla muhallemi temsil ettim" diye konuştu .

Martta yapılacak yerel seçimde yeniden aday olduğunu vurgulayan Saklı, "Yaşımın ilerlediğinin farkındayım. Nabız yokladım, mahalle sakinleri bu dönemde görev almamı istiyor. Yıllardır muhtarlık yaptığım Pehlivan Mahallesi'nin her sokak ve caddesini karış karış bilirim. Eksikler ve ihtiyaçların neler olduğunu biliyorum. Her sokakta, her kapıda, her dükkanda kim var iyi bilirim. Mahallenin ihtiyaçlarını tamamladık. Asfalt su gibi sorunlarını çözdük. Bir kaç eksiğimiz kaldı. Bu yüzden tekrar aday olmaya karar verdim. İnşallah bende son kez gireceğim muhtarlık yarışını yeniden kazanır mahalleme hizmet vermeye devam ederim." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerine hizmet etmeyi en büyük görev olarak bildiğini anlatan Muhtar saklı, "Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Ali Çelik'in göreve başlaması ile Mahallemiin Kırk Konutlar bölgesinden Hacı İbrahim Şen Camisi karşısına kadar olan yaklaşık 500 metrelik yola asfalt yaptık. Doğalgaz ve kanazlizasyon sorunumuz çözüldü. Yeni dönemde yeni hizmetler için adayım" şeklinde konuştu.