Uzun süredir tedbir alınması yönündeki çağrılara rağmen herhangi bir önlem alınmayan yolda, iki aracın çarpışması sonucu gerçekleşen kazada yaralananlar, olay yerine gelen ambulanslarla Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İki Kardeşin Börek Evinden Büyük Hedef: 100 Kişiye İstihdam Sağlamak İki Kardeşin Börek Evinden Büyük Hedef: 100 Kişiye İstihdam Sağlamak

Geçmişte Yaşanan Kaza ve Kayıplar

28 Temmuz’da aynı bölgede yaşanan ve tüm dikkatleri üzerine çeken kazada, karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir aile fertlerine hızla gelen bir araç çarpmıştı. Bu trajik olayda Süleyman Oğuz (45), İlyas Oğuz (35), Denhir Oğuz (3) ve Sefa Oğuz (5) hayatını kaybetmiş, yaralanan iki kişi ise hastaneye kaldırılmıştı. Kaybedilen dört kişinin cenazeleri, Batman’da gözyaşları içinde toprağa verilmişti.

Kamuoyunun Tepkisi ve Çağrılar

Kazada yaşamını yitiren aile bireylerinin ardından kentteki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, söz konusu yolun güvenli hale getirilmesi için yetkililere acil tedbir çağrısında bulunmuştu. Yetkililerden daha etkin bir çözüm beklediklerini dile getiren bu gruplar, “Ölüm yolu” olarak adlandırılan bu tehlikeli yolun bir an önce iyileştirilmesini talep etmişti. Halk, bölgedeki kazaların önüne geçebilmek adına trafik düzenlemelerinin artırılması ve gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguluyor.

Kazaların Önüne Geçmek İçin Çözüm Bekleniyor

Qûbîn yolunda meydana gelen bu kazalar, bölge halkının güvenliğine ilişkin endişeleri artırıyor. Yerel yetkililer ve ilgili kurumlar, uzun zamandır süregelen bu tehlikeye karşı kalıcı çözümler üretmek için yoğun baskı altında. Halk, daha fazla can kaybı yaşanmadan önce bu tehlikeli yolun güvenli hale getirilmesi gerektiği konusunda kararlı ve umutla bekliyor.

Kaynak: MA