Amed’deki baskınlarda, İrem Alkaş, Baran Baymis, Murat Devran ve Murat Öğüt adlı dört kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu kişilerin, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve gözaltı gerekçelerinin henüz öğrenilemediği belirtiliyor.

Dêrsim merkezde de benzer bir operasyon gerçekleşti. Hüseyin Aslan adlı kişi, Manisa'da hakkında açılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Aslan’ın gözaltı işleminin detayları ise henüz netlik kazanmadı.

Dağ Keçileri Drone ile Havadan Görüntülendi Dağ Keçileri Drone ile Havadan Görüntülendi

İstanbul'da ise sabah saatlerinde yapılan geniş çaplı baskınlarda, Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu (DGD) Başkanı Abdülhakim Daş'ın da aralarında bulunduğu birçok kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Fatih’teki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, gözaltı gerekçelerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu baskınların ve gözaltıların detayları, yetkililerden gelecek açıklamalarla daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Şu anda, gözaltıların gerekçeleri ve operasyonların kapsamı hakkında daha fazla bilgi edinilmesi bekleniyor.

Kaynak: MA