Olay, sabah saatlerinde yaşandı. Saat 10.00'da gözaltına alınan Dilruba Y., İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Dilruba Y., mahkeme tarafından tutuklu yargılanmak üzere Şakran Cezaevi’ne gönderildi.

Bu gelişme, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in sokak röportajlarına ilişkin yaptığı açıklamaların ardından geldi. Şahin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sokak röportajlarında sadece belirli görüşlerin yer aldığı, bu röportajların toplumun genelini yansıtıyormuş gibi gösterildiği ve bu durumun dezenformasyona yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. RTÜK’ün bu tür yayıncılık faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirten Şahin, röportajların maksatlı ve yönlendirici olabileceğini ifade etmişti.

Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Ölümü: Anne Yüksel Güran'ın Videosu ve Mesajı Ortaya Çıktı Diyarbakır'da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran'ın Ölümü: Anne Yüksel Güran'ın Videosu ve Mesajı Ortaya Çıktı

Dilruba Y.’nin tutuklanması, sosyal medya ve ifade özgürlüğü konularında yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş durumda. Sokak röportajları, halkın düşüncelerini serbestçe ifade ettiği bir platform olarak bilinirken, bu olay özgürlüklerin sınırlandırıldığına dair endişeleri artırıyor.