GÜNDEM

Saldırı sırasında yanındaydı: Hakim Lokman Kürtçe konuştuğu için öldürüldü

Fatih’te bir grup tarafından katledilen Hakim Lokman’ın yanında bulunan kuzeni Saad Muhsin Tevfik, “Kuzenim Kürtçe konuştuğu için bıçakladılar” diyerek ambulans ve polis ekiplerinin geç geldiğini belirtti.

Abone Ol

Federe Kurdistan Bölgesi'nin Duhok kentinden olan 45 yaşındaki Hakim Lokman, İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Aksaray semtinde Kürtçe konuştuğu için bıçaklı saldırıya uğradığı iddia edildi. Saldırı dün gece saatlerinde yaşandı. 10-12 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan Lokman, olay yerinde yaşamını yitirirken, cenazesi otopsi için Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na (ATK) getirildi. Otopsi işlemleri tamamlanan Lokman’ın cenazesi ATK önünde bekleyen yakınları tarafından teslim alındı. Lokman’ın cenazesinin memleketi Duhok’a götürüleceği öğrenildi. 

Otopsi raporuna göre Lokman, "kesici delici aletle” yaralandı. 

Lokman’ın kuzeni Saad Muhsin Tevfik ile amcası Sami Ferit Muhammed Sadık, ATK önünde Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu.

‘KÜRTÇE KONUŞTUĞU İÇİN BIÇAKLANDI’

Irkçı kişilerin gelip kendilerine saldırdığını ifade eden saldırı esnasında Lokman’ın yanında bulunan kuzeni Saad Muhsin Tevfik, kuzeninin bıçaklandıktan sonra yarım saat olay yerinde beklediğini söyledi. Ambulans ve polislerin yarım saat boyunca gelmediğinin altını çizen Tevfik, yaşananlara ilişkin şöyle konuştu: “Yarım saat sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bu saate kadar ne hükümet ne vali kimse bizi sormadı. Olayı yapanlar da daha tutuklanmamış. Hükümetten tutuklanmalarını talep ediyoruz. Gece kuzenim otelin önündeki kafede Kürtçe konuştu. Irkçılar ona küfür etti. O da Türkçe biliyor, söylenenleri anladı ve doğal olarak bunu kabullenemedi bunun üzerine ona saldırarak, onu bıçakladılar. Bıçaklayanlar olay yerinden kaçtı. Polis bizi aldı karakola götürdü.”  

‘FAİLLERİN BULUNMASINI İSTİYORUZ’

“Bu ne zulümdür” diyen Tevfik, “Sadece Kürt olduğu için kuzenim öldü. Allah bu durumu kabul etmez. Karakolda ne su ne de yemek vermediler. Telefon da yoktu. Kuzenimin durumunu da sordum. Bir polis bağırdı. Biri de İngilizce kardeşin ‘good’ dedi. Hükümetten ve Federe Kurdistan hükümetinden bu işin çözülmesi için adımların atılmasını ve faillerin bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘OLAY IRKÇI SAİKLERLE YAPILDI’

Lokman’ın amcası Sami Ferit Muhammed Sadık ise yaşananları anlatarak, olayın ırkçı saiklerle yapıldığını vurguladı. 

MA/ Yeşim Tükel