Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü'nde 'kaybolmasından' 19 gün sonra dere yatağında bir çuval içinde ve üzerine taşlar konmuş şekilde ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturmada, dün gece sekiz kişinin daha tutuklanmasının ardından tutuklu amca Salim Güran'ın yeniden ifadeye çağrıldığı belirtildi.

İddiaya göre bunun sebebi, Salim Güran'ın telefonda sildiği birçok görüşme ve ses kaydı ile fotoğrafın geri getirilmiş olması. Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, Salim Güran bu kayıtların geri getirilmesi sonrası yeniden ifadeye çağrıldı.

BARONUN ATADIĞI AVUKATI KABUL ETMEDİ

Öte yandan, Salim Güran Baro'nun atadığı avukatı kabul etmedi. Ailenin özel bir avukat tuttuğu belirtildi.

Apê Musa katledileli 32 yıl oldu: Geleneği sürüyor Apê Musa katledileli 32 yıl oldu: Geleneği sürüyor

İKİ GÖZALTI DAHA: HEDİYE GÜRAN, EVE İKİ KEZ GİDİP GELMİŞ

Cinayet soruşturmasında dün sekiz kişinin daha tutuklanmasıyla toplan tutuklu sayısı 10'a yükselirken, bugün iki kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Buna göre, dün tutuklanan amca Fuat Güran'ın eşi olan ve birçok aile üyesinin ifadelerinde zaman çizelgesini anlattığı sırada ismi geçen Hediye Güran sorguya çağrıldı. Hediye Güran'ın, küçük çocuğun en son kameraya takıldığı 15.15'ten kısa süre sonra Narin Güran'ın ailesinin evine iki kez gidip geldiği ortaya çıktı.

Halk TV'nin aktardığına göre, ayrıca Salim Güran'ın işçisinin oğlu olduğu belirtilen ve "Kız yaşıyor mu, öldü mü?" sorusunu sorduğu bir ses kaydı ortaya çıkan 15 yaşındaki Ramazan Atasoy da yeniden ifadeye çağrıldı. Ramazan Atasoy dün mahkeme kararı ile serbest bırakılmıştı.