Saldırı, dün gece saatlerinde El Dehla ve Cedîde Begara köylerine yapıldı.

Hizbullah Lideri Nasrallah: "İsrail'in Saldırıları Savaş Suçudur!" Hizbullah Lideri Nasrallah: "İsrail'in Saldırıları Savaş Suçudur!"

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) tarafından yapılan açıklamaya göre, El Dehla köyündeki saldırıda 12 yaşındaki Mariya Yasîn El-Zeer, 5 yaşındaki Istebreq Yasîn El-Zeer, 22 yaşındaki Nadîn Selîc El-Ibêd ve babaları 37 yaşındaki Yasir Yasin El-Zeer yaşamını yitirdi. Cedîde Begara köyünde gerçekleştirilen saldırıda ise 7 kişi katledildi.

Saldırıda ağır yaralanan 1 buçuk yaşındaki İlaf Yasir El-Zeer, Hesekê’deki hastaneye kaldırıldı. Ayrıca, 17 yaşındaki Rexed Mihemed El-Zeer ve kuzeni 4 aylık Şam Beşar El-Zeer, Cedîde Begara hastanesine sevk edildi. Yaralıların sağlık durumları hakkında detaylı bilgi verilmezken, tedavi sürecinin devam ettiği belirtildi.

Saldırının ardından bölgedeki insani kriz derinleşirken, uluslararası toplumdan saldırıya tepki gösterilmesi ve acil yardım çağrıları yapıldı. Bölgedeki güvenlik durumu ve olayın detayları hakkında soruşturma başlatıldı. Rejime bağlı güçlerin bu saldırısı, Dêrezor'daki sivillerin yaşadığı tehlikenin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: MA