Hakkari Haber

Şehit olan eşinin adına Hakkari'de kütüphane kurdu

 3 Temmuz 2006 tarihinde Bitlis’te İçgeçit Bölükyazı kırsalında yürütülen operasyondan şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Toydemir eşi Saniye Toydemir, eşini adını yaşatmak amacıyla Hakkari'de Yunus Emre İlk ve Orta Okulunda kütüphane oluşturdu.

Abone Ol

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Hakkari Şubesi ve Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu girişimleri ile açılan kütüphanenin açılışından konuşan Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, Henüz 30 yaşındayken 2 çocuk Babası olan Hakan Toydemir 13 Temmuz 2006 tarihinde İçgeçit Bölükyazı Bitlis’te şehit olduğunu söyledi.

Şehidin Saniye Toydemir Daha öncede bir kaç okulda şehitlerin isimlerini yaşatma adına yapmış olduğu kampanya ile kütüphaneler açtığımızı öğrendi ve bizlere ulaşarak şehidin ismini Hakkari'de yaşatmak istediğini belirtti.

Genel Başkan Er konuşmasının devamından şu ifadelere yer verdi.

''Bizlerde bu girişimlerini memnuniyetle ve sevinçle karışladık. Daha sonra şehidimizin ismini yaşatma adına büyük bir vefa örneğini göstererek Hakkari merkez yunus Emre ilköğretim okulumuzda aydınlık yarınlarımız olan pırıl pırıl çocuklarımıza güzel bir eğitime katkı sunma adına eşleri Hakan Toydemir adına binlerce kitap göndererek kütüphane açmışlardır. Öğrencilerimiz bu kitapları okudukça Şehidimize sürekli dua edip hep hatırlayacaklardır. Bu özverili çalışmaları ve güzel katkıları için başta şehit Eşimiz sayın saniye Toydemir hanımefendiye Ve tüm ailesine Türkiye gaziler ve şehit aileleri vakfı Hakkari şubesi ve Doğu Anadolu bölgesi gaziler ve şehit aileleri federasyonumuz ve okul aile birliği başkanı olduğumuz Yunus Emre ilköğretim okulumuz adına yürekten teşekkür ediyorum. şehidimize de yüce Allah’tan rahmet diliyorum. mekanı cennet ruhu şad olsun.''dedi.

Genel Başkan Er'den sonra konuşan Hakkari Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise ,Genel Başkan Er'e girişimlerden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Gür,'' Bu ülkenin ve coğrafyanın üzerinde özgür ve bağımsız yaşıyorsak ve burada huzur içerisindeysek şehitlerimizin bu ülkenin, savunması için kendi canlarını ortaya koymaları, gazilerimizin fedakârca terör örgütlerine karşı ve ülkemizin üzerinde hesapları olanlara karşı vermiş oldukları mücadeleye borçluyuz. Şehitlerimizin isimleri okullarımızda yaşanıyor olması, çocuklarımızın şehitlerin yaşam hikayelerini bilmeleri bizleri mutlu ediyor.Şehidimize Allahtan rahmet diliyoruz.Muhtererem eşleri hanımefendiye teşekkür ediyoruz.Bizler inşallah yüzlerce Hakan Toydemirler yetiştireceğiz.''

Kütüphane açılışına Hakkari Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Emrullah Kaya,Milli Eğtim Şube Müdürü Sabah Saklı, Yunus Emre İlk ve Orta Okulu Müdürü Fırat Çiftçi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.