Ankara’da İçişleri Bakanlığı binasına düzenlenen bombalı saldırı sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef alan bir paylaşımda bulunan ve ‘Pelikan’ grubuna yakın olduğu belirtilen gazeteci Fazıl Duygun’un gözaltına alındığı açıklandı.

Duygun’un avukatı Yavuz Pirim, X’teki hesabından gelişmeyi şu mesajla duyurdu: “Müvekkilim Fazıl Duygun dün attığı twitler nedeniyle gözaltına alınmıştır..Savcılıkça adliyeye sevki istenmiş olup yarın Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına sevkedilecektir..”

RELATED VİDEO

Pause

Unmute

Remaining Time -0:57

Fullscreen

'BÜTÜN SORUMLULUK İÇİŞLERİ BAKANI VE KADROSUNDADIR' DEMİŞTİ

Duygun saldırı sonrası X hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

“İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır. Lav silahlarıyla, bombalı araçla, hem de emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir.”

Hayata Dönüş Operasyonu'nda 'yetkisizlik' kararı Hayata Dönüş Operasyonu'nda 'yetkisizlik' kararı

image-2023-10-02t204903-652.jpg

NE OLMUŞTU?

1 Ekim'de sabah saatlerinde Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde sabah saatlerinde bombalı saldırı gerçekleştirilmişti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘sosyal medya ekibi’ olduğu öne sürülen Ebabil Harekatı, saldırının ardından 'FETÖ' suçlamalarıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef almıştı.


İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırıyla ilgili "BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmiştir" denilmişti.