Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran’ın Boğularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı Diyarbakır’da Kayıp Narin Güran’ın Boğularak Öldürüldüğü Ortaya Çıktı

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Türkiye ve Suriye ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. Russia Today’a konuşan Faysal el-Mikdad, “Türkiye, Suriye ile iş birliğinde yeni adımlar görmek ve ilişkilerin normale dönmesini istiyorsa Suriye’nin kuzeyinde ve Irak’ın batısında işgal ettiği topraklardan çekilmelidir” dedi

Türkiye’nin ülkelerinin kuzeyine asker konuşlandırmaya devam ederek hakkimiyetini arttırmak için de kamplar kurmaya çalıştığını aktaran Faysal el-Mikdad, Şam yönetiminin Türkiye’den bu politikalardan geri adım atmasını ve bunları tamamen terk etmesini talep ettiğini vurguladı.

IRAK VE SURİYE TOPRAKLARINDAN ÇEKİLMELİ

Suriye’nin her zaman geçmişe bağlı kalmadığını, bugüne ve geleceğe baktığını belirten Mikdad, Türkiye yönetiminin söylediklerinde samimi olmasını umduğunu, ancak “bu tür bir iş birliğine ulaşmak için gereken şartların yerine getirilmesi, yani Türkiye’nin Suriye ve Irak topraklarından çekilmesi” gerektiğini kaydetti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet, dün Kahire’de başlayan ve Suriye meselesi de dâhil olmak üzere bir dizi önemli bölgesel konunun ele alındığı Arap Birliği Dışişleri Bakanları’nın 162’nci olağan oturumuna katıldı.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, dün Kahire’de düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları’nın 162’nci olağan oturumunda Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın konuşması anons edildiğinde toplantı salonunu terk etti.