Mersin Valisi Ali İhsan Su, İçişleri Bakanlığı müfettişlerince düzenlenen rapor doğrultusunda, yardımcısı Mustafa Atsız hakkında soruşturma izni verdi. Atsız'a yönelik iddialar arasında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, nüfuz kullanmak, rüşvet vermek, kamu otoritesini kullanarak ticari ve maddi menfaat sağlamak, bazı savcılarla iyi ilişkiler kurarak gözaltına alınan iş adamlarını para karşılığı serbest bıraktırmak” bulunuyor.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre İl İdare Kurulu'nun 9 Aralık 2020 tarihli kararında şu suçlamalar yer aldı:

“– Görevi olmadığı halde şirket anlaşmazlıklarında arabuluculuk yaptı. Anlaşmazlığa düşen taraflardan birisinden sağladığı maddi menfaat üzerine taraflara anlaşma metni imzalattı.

– Adliyeden tanıdığı bazı savcılarla iyi ilişkiler kurarak gözaltına alınan iş adamlarını serbest bıraktırmak için girişimlerde bulundu.

Baerbock’tan Türkiye ve İsrail’e Suriye Uyarısı Baerbock’tan Türkiye ve İsrail’e Suriye Uyarısı

– FETÖ üyeliğinden dolayı şüpheli olabilecek kişilere -önemli bir kısmını kendi eski arkadaşları olması nedeniyle- gözaltına alınmaları veya yargılanmaları durumunda, avukat arkadaşı ile yardımcı olabileceğini, bunun bir masrafının olduğunu açıkça dile getirdiği anlaşıldı.”

MAL VARLIĞINDA ARTIŞ

“– Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev başladığı 2005'ten itibaren mal varlığında dikkat çekici artış gözlendi.

– 2010-2013 yılları arasında 600.000.00 TL'den fazla banka maaş promosyon parası, personele dağıtılmadı, Mustafa Atsız tarafından harcandı.”

TİCARİ YATINI VE ÖZEL TEKNESİNİ GİZLEDİ

Raporda Mustafa Atsız'ın mal bildirimi beyannamelerini usulüne uygun doldurmadığı ve eksik bildirimde bulunduğuna dikkat çekildi. Mal beyanına ilişkin şu değerlendirme yapıldı:

“Becen Mahallesi'ndeki taşınmazı bazen ev, bazen bağ şeklinde beyan ederek, taşınmazın gerçek değerini örtülü bir şekilde gizlemeye çalıştı. Taşınmazların değerlerini bazen Euro, bazen TL cinsinden belirterek belgeyi inceleyen kişinin konuyu net anlamasını engellemeye yönelik yöntem izledi. Mal bildirim belgelerinde beyan etmediği ve gizlediği özel tekne ve ticari yata sahiptir. Mal bildirim belgesinde maaşının dışında aylık 8 bin liralık kira geliri bulunduğunu beyan etti. Kayseri Vergi Dairesi'nden alınan bilgiye göre, gayrimenkul irat beyanında bulunmuyor.”

Mustafa Atsız'ın özel bir teknesi olduğu, aylık 8 bin lira konut kirası aldığı, vergi kaçırdığı da iddia edildi.

'BU ÇOK ÇETREFİLLİ BİR KONU'

Sözcü’ye memur olduğu için konuşamayacağını söyleyen Mustafa Atsız'ın, yakın çevresine şöyle dediği öğrenildi: “Soruşturma izni verilecek ki savcılık takipsizlik kararı versin. 30'a yakın FETÖ davasından devlet adına müşteki ve tanığım. Benim şikayetçi olduklarım şikayetçi olmuş. Bu çok çetrefilli bir konu.”