Van Barosu'na kayıtlı avukat İsmail Güler, müvekkiliyle görüşmek için gittiği Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde aramaya ve hakarete maruz kaldı.

Güler, yaşadıklarını cezaevi önünde kayda aldığı videoyu paylaştı. Güler, söz konusu videoda cezaevi içerisine girene kadar hiçbir sorun olmadığını, X-RAY cihazından geçerken hiçbir uyarının olmadığına ve oradaki görevli memurların da kendisinin geçmesine izin verdiğini belirtti.

'AVUKATLIK KANUNUA AYKIRI'

Güler, sözlerine şöyle devam etti: "İkinci sefer geçtiğimizde bu defa uyarı çalındı. Memur bana dönerek 'Sen çok yavaş geçtin, hızlı geçmen gerekiyor' diye anlamsız ifadelerde bulundu. Bir kez daha uyarı verince üzerimi aramak istedi. Aslında avukatlık kanununa göre fizikken arama yapamazlar. Ama buna rağmen kendisine rıza gösterdim ve elleriyle beni aradı. Arama bittikten sonra elindeki detektörle yeniden üzerimi aradı. Tam müvekkilimle görüşmeye giderken bu defa, ‘Avukat bey senin spor ayakkabınım içerisinde anlamadığımız bir cisim var ve seni bu şekilde gönderemeyiz’ dedi."

'CEZAEVİNİ TERK EDİN'

Narkoçelik'te 293 gözaltı! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi! Narkoçelik'te 293 gözaltı! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi!

Müvekkili mağdur olmasın diye görüşe terlikle gittiğini belirten Güler devamında şunları kaydetti:

"Görüşmeyi gerçekleştiremeden başgardiyan tarafından çağrıldım. Ayakkabımda yabancı bir cisim olduğunu ve bu nedenle görüşe giremeyeceğimi söyledi. 'Cezaevini terk edin ve tutanak halinde ayakkabıyı bize teslim edin' dedi. Ben de 'Böyle bir tutanağa imza atmayacağım' dedim. Bir ara 'Terlikle müvekkilinle görüşebilirsin' dedi. Ben de bunun avukatlık mesleğine bir saldırı olduğunu ve bu durumu kabul etmeyeceğimi söyleyince beni yaka paça dışarı attılar ve ayakkabıma el koydular." 

Kaynak: MA