GÜNDEM

Yayın organı duyurdu: Fetullah Gülen öldü

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen'in öldüğü açıklandı. Haberi, Gülen'in yayın organı konumundaki Herkül sitesi duyurdu.

Abone Ol

Hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmaktan dava açılan ve Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Fetullah Gülen'in öldüğü duyuruldu. 83 yaşındaki Gülen'in, kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı.

Haberi, Gülen'in yayın organı konumundaki Herkül duyurdu. Herkül sitesinin X hesabından yapılan paylaşımda, Gülen'in 20 Ekim'de (dün) öldüğü belirtildi.

YEĞENİ DOĞRULADI

Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından ölüm haberlerini doğruladı. Haberi, Gülen'e yakınlığıyla bilinen çok sayıda hesap ve yazar da paylaştı.

SON GÖRÜNTÜLERİ GÜNDEM OLMUŞTU, AA GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

Son olarak, 'Fetullah Gülen'in son hali' şeklinde paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Anadolu Ajansı da geçen hafta Fetullah Gülen’i, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 1999’dan beri ikamet ettiği çiftliğinden alınarak nisanda götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntülemişti.

Gülen'in öldüğü iddiası bir süredir sosyal medyada gündeme gelse de, daha sonra cemaat yöneticileriyle kahve içtiğine dair görüntüler yayınlanmıştı. Gülen'in küçük kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Ebuseleme, Gülen’in Saylorsburg’daki çiftlikten kendi rızası olmadan çıkarılarak takipçilerinin ulaşamayacağı bir yerde alıkonulduğunu X hesabından açıklamıştı.

Gülen'in cemaati, destek verdiği AKP iktidarı ile ters düşmesi ve 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sorumlu tutulması sonrası tasfiye edilmeye başlanmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkında 'Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmaktan dava açılmış ve ABD'den iadesi istenmişti.