GÜNDEM

Yılmaz Tunç: "Narin Güran’ın Katilleri En Ağır Cezayı Alacak"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetiyle ilgili adli tıp ve soruşturma sürecinin devam ettiğini söyleyerek, "Biraz zaman alacak incelemeler" dedi. Tunç soruşturmanın gizliliğine de dikkat çekti.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Tunç, soruşturma ve adli sürecin devam ettiğini ifade ederek, "Narin Güran'ın naaşından elde edilen 91 doku örneği adli tıp kurumlarında incelemeye tabi tutuldu. Bütün tetkikler yapılıyor. Biraz zaman alacak incelemeler. Bunun neticesinde bir takım verilere ortaya çıkacak" dedi.

Tunç'un açıklamaları şöyle:

"Soruşturma devam ediyor. Narin Güran'ın naaşından elde edilen 91 doku örneği adli tıp kurumlarında incelemeye tabi tutuldu. Bütün tetkikler yapılıyor. Biraz zaman alacak incelemeler. Bunun neticesinde bir takım verilere ortaya çıkacak. İfadeler alındı. Bu ifadeleri de savcılarımız değerlendirecek. Adli soruşturma ve adli tıp incelenmesi devam ediyor. Delillerin de tek tek ve titizlikle incelenmesi gerekecek.

Soruşturma gizli. İfade tutanaklarının televizyon ekranlarında değerlendirildiğini görüyoruz. Ama bazı değerlendirmelerin soruştumanın selameti açısından sakıncalı olacağını da paylaşmak istiyoruz.

Soruşturmanın selametini etkileyebilecek bir takım beyanlardan da kaçınmak lazım. Özellikle basın kuruluşlarımıza bunu ifade etmek istiyorum.

Narin'e kıyanlar cezasını alacak. Narin'e kıyanlar yargı önünde en ağır cezaya çarptırılacaktır."