Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 11 Şubat 2017 yılında "örgüt üyesi olmak" iddiasından ceza verilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gever İlçe eski Eşbaşkanı Fikret Turgut, tahliye edildi. Van F Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan tahliye edilen Turgut, kalp ve mide rahatsızlıkları nedeniyle hasta tutsaklar listesinde yer alıyor. 8 yıldır tutuklu olan Turgut, infazının tamamlanması ardından tahliye edildiği cezaevinden ailesi tarafından çiçeklerle karşılandı. Cezaevi önünden ailesi tarafından karşılanan Turgut, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gever ilçe örgütü ve yüzlerce kişi tarafından memleketi Gever'in Kerpêl köyü kavşağında karşılandı.

Burada alkışlar ve çiçeklerle karşılanan Turgut, karşılamaya gelenlerle selamlaştı. Selamlaşma ardından burada konuşan Turgut, karşılamaya gelen herkese teşekkür ve minnet duygularını sunarak, “Birinci hayalimiz en kısa sürede mücadelede yer aldığımız arkadaşlarımız ve halkımızla tekrar bir araya gelme talebi vardı ve bu da gerçekleşti. Darısı diğer tüm siyasi tutsakların başına. Cezaevinden tüm siyasi tutsakların halkımıza çok selamları vardı. Tüm tutsakların, halktan tek talepleri yürüttükleri onurlu mücadeleye, direnişlerine sahip çıkmaları ve tutsakları sahiplenmeleridir” dedi.

‘CEZAEVLERİNDE BİNLERCE AĞIR HASTA TUTSAK VAR’

Cezaevinden tahliye edilmesinin sadece fiziki bir özgürlük olduğunu söyleyen Turgut, “Her ne kadar fiziken özgür olup aranızda olsam bile, düşüncelerimiz halen tutsak, fikirlerimiz halen yargılanıyor. Adeta açık bir cezaevinde yaşam sürdürüyoruz. Düşüncelerimiz halen esir altında. Bir yandan fiziki özgürlüğe kavuşmanın heyecanını yaşasam da bir yanım halen buruk. Çünkü cezaevlerinde on binlerce siyasi, ağır hasta tutsak ve başta Eş Genel başkanlarımız Selahattin ve Figen olmak üzere aydın, yazar ve siyasetçi arkadaşımız halen tutsak durumdalar. Arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşmadığı müddetçe bizler asla kendimizi özgür görmeyecek ve hissetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Korkmaz Ailesinin Acı Günü Korkmaz Ailesinin Acı Günü

‘GERİ ADIM ATMADIK ATMAYACAĞIZ’

Devrim mücadelesine attıkları ilk adımda halka, “kanımızın son damlasına kadar mücadele etme” sözü verdiklerini söyleyen Turgut, “Dışarıda nasıl demokratik mücadelemizi yürüttüysek içeride de bu mücadeleyi sonuna kadar yürüttük. Şuan dışardayız ve bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman geri adım atmadık, atmayacağız. Bugünden sonra da halkımız, partimiz ve yoldaşlarımız bize ne görev ve sorumluluk biçiyorsa yapmaya hazırız. Hayallerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

Yapılan konuşmaların ardından Turgut yüzlerce kişi eşliğinde evine uğurlandı. 

Kaynak: MA