Hakkari Üniversitesi'nde Bilim Şenliği Heyecanı Başladı Hakkari Üniversitesi'nde Bilim Şenliği Heyecanı Başladı

Toplantı, Şemdinli Belediyesi konferans salonunda yapıldı ve sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarından yetkililerin katılımıyla gerçekleşti.

Yüksekova Kadın Derneği Başkanı Hatice Temir Bozdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu toplantının amacı, ilçemizdeki kadın sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri geliştirmektir” dedi. Bozdağ, derneğin 2018 yılından bu yana toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında hak temelli çalışmalar yürüttüğünü vurgulayarak, “Eşitliğe Duyarlı Kent: Hakkari” projesi ile bu çabaları sürdürdüklerini belirtti.

Whatsapp Image 2024 10 20 At 00 49 35 1

Proje kapsamında Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Esendere belediyeleriyle işbirliği yaptıklarını ifade eden Bozdağ, “Bu süreçte belediyelerin çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinde hizmet sunmaları için eğitimler veriyoruz. Şu ana kadar 273 belediye çalışanına anketler düzenledik, 152 kişiye atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Amacımız, her belediyede kadın birimlerinin açılması ve kadınların bu hizmetlerden eşit yararlanmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Bozdağ, projeye destek veren belediye başkanlarına ve kamu kurumlarına teşekkür ederek, “Bu işbirlikleri sayesinde kadın dostu kentler oluşturma hedefimize bir adım daha yaklaşmış oluyoruz” dedi. Toplantı, ilçedeki kadın sorunlarının çözümüne yönelik önerilerin tartışılmasıyla sona erdi.

Whatsapp Image 2024 10 20 At 00 49 35

Kaynak: yuksekovahaber