Adana’da yüzde 25 zihinsel engelli olan 14 yaşındaki kız çocuk 3 bekçi tarafından cinsel istismara uğradı. 2 yıl önce ortaya çıkan olayla ilgili iddianame geçtiğimiz temmuz ayında kabul edildi.

Sanıkların "çocuğa cinsel istismar", "nitelikli cinsel istismar", "uyuşturucu madde temini" ve "çocukları fuhuşa sürükleme" suçlamasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Davanın ilk duruşma Ceyhan 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 Ekim’de görülecek. C.İ.’nin avukat Merve Şahin, bekçi sanıkların görevden uzaklaştırıldığını kaydetti.

SANIKLAR ‘TANIMIYORUZ’ DEDİ, BTK KAYITLARI TERSİNİ GÖSTERDİ

Avukat Merve Şahin, müvekkilinin uğradığı cinsel istismar süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:

“2022 yılında ortaya çıktı olay. 2022’den beri dosyayla ilgileniyoruz. Araya deprem girdi, süreç aksadı. İlk başta bir tane bekçi vardı. Daha sonra aynı kişinin arkadaşlarına müvekkilimi para karşılığı ‘pazarladığını’ öğrendik. Şahıs, müvekkilimi tanımadığını söyledi ancak BTK kayıtları çıktı. 480 saat görüşme kayıtları çıktı, çoğunluğu da gece saatlerindeydi. Telefon incelemeye alındı. Başka telefon alınmış, olayda geçen bir araç var onu da değiştirmiş. C. İ. çocukluktan itibaren yüzde 25 zihinsel engelli. Duruşmamız 24 Ekim’de Ceyhan 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İddianame yeni hazırlandı. Şu an tutuklanmayı konuşmamız gerekiyordu ancak olmadı. 3 bekçi, dün görevden uzaklaştırıldı.”

Ceyhan Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre bekçi Mehmet Can D.’nin, C.İ.’yi 15 yaşından küçükken bir defa, 15 yaşını doldurduktan sonra birden çok kez cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı. İddianamede ayrıca, diğer bekçiler, Mehmet Ali T. ve Fatih Ş.’nin de C.İ.'ye cinsen saldırıda bulunduğu tespit edildi.

8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Soruşturma: 2 Akraba Gözaltında 8 Yaşındaki Narin Güran’ın Ölümüyle İlgili Soruşturma: 2 Akraba Gözaltında

Savcılık, bekçiler Fatih Ş. ve Mehmet Ali T.’nin "reşit olmayanla cinsel ilişki", bekçi Mehmet Can D.’nin de "çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", "reşit olmayanla cinsel ilişki" ve "15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Soruşturma kapsamında sanıklar, C.İ’yi tanımadığını söylese de dosyaya giren deliller "yalan ifade" olduğunu ortaya çıkardı. Cep telefonu incelenen bir başka bekçinin mesajlaşma uygulamasındaki yazışmalarında "Mehmet Ali ihraçla kalmaz, fuhuşa aracılık etmekten işlem görür, araya gidecek", "C.'yi pazarlayan bekçi varmış" ifadelerinin olduğu tespit edildi.

Kaynak: Duvar