Hakkari’nin Üzümcü Köyünde ikamet eden aynı zamanda Kuzey Irak vatandaşı da olan Erkan Yusuf (18) Dohuk kentinde 16 Nisan 2021’de geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanmıştı.

Sağlık koşullarının yetersiz olduğu hastanenin yoğun bakım ünitesinde 20 gün boyunca komada kalan Yusuf’un Türkiye’ye getirilmesi için ambulans uçak istenmişti.

Fakat Yusuf ailesinin 20 gün boyunca çaldığı tüm kapılar yüzlerine kapanmıştı. Yusuf ailesi son olarak Sanat Yönetmeni İsmail Akar, Trakya Hakkarililer Derneği Başkanı Servet Yağmur ve Ankara Hakkarililer Çözüm Merkezi Yöneticisi Zeki Noyan’dan yardım istemişti.

Engin Ailesinin Acı günü Engin Ailesinin Acı günü

Son 48 saatte sosyal medya hesaplarından ambulans uçak talep eden Hakkarililer Yusuf’un sesini duyurmuş, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik’in girişimleriyle ambulans uçak tahsis edilmişti.

Ama geç gelen sevindirici haber beraberinde kötü haberi de getirmişti. Yoğun bakımda 22 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Yusuf’un beyin kanaması gerçekleşmiş bu nedenle sevk edilememişti.

Gencecik yaşta hayatını kaybeden Erkan Yusuf’un annesi başta çocuğunun ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmesi için girişimlerde bulunanlar ile acılarını paylaşanlar için videolu teşekkür mesajı yayımladı.

Acılı anne Pınar Yılmaz yayınladığı mesajında; Ambulans uçak için desteklerini esirgemeyen Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, İsmail Akar, Servet Yağmur, Zeki Noyan, Danışman Rahmi Gök, Tayip Yılmaz, Sağlık çalışanı Veysel Çiftçi, Veli Kaya, Erbil Baş Konsolosuna, Gazeteci Serkan Kaya’ya ve acımızı paylaşan tüm Hakkarili hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.