CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrısında AKP'den yanıt geldi. Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e Özel'in, erken seçim çağrısı soruldu.

Çelik, Özel'in daha önce "Belediyelerde çok hizmetler yaparak bize verilen ödünç oyları hak etmeye çalışacağız" diyerek erken seçim talebinde bulunmadığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

Özgür Özel: "31 Mart'tan Sonra Mafyanın Düzeni Bitti, Halkın Düzeni Geldi" Özgür Özel: "31 Mart'tan Sonra Mafyanın Düzeni Bitti, Halkın Düzeni Geldi"

"Özgür Bey kamuoyu önünde yaptığı ve kendisini bağlayan bu açıklamayı niye değiştirdi? Bunun cevabını, bu cümlenin içinde aramak lazım. Demek ki kendilerine ödünç olarak verildiğini düşünen oyları belediyelerde yaptıkları hizmetlerle hak etmediklerini, onlara gereken karşılığı veremediklerini ve bu sonucu alamadıklarının ifadesidir bu."

'CHP'NİN GENEL BAŞKANI KİM OLACAK?'

CHP'nin, 'toplumun herhangi bir meselesini çözeceğine dair en ufak bir kanaat bulunmadığını' ifade eden Çelik, "Seçim, zamanında yapılacaktır. Erken seçim yoktur. Ama Cumhuriyet Halk Partisi açısından gündem şudur: Seçim zamanında yapılacak; seçim, zamanında yapıldığı zaman acaba CHP'nin genel başkanı kim olacak? Tartışma bundan ibarettir" dedi.

Kaynak: artıGerçek