Özel, toplumda çocukların güvende olmadığına dikkat çekerek, "Memlekette çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, güvende değil. Boşanıyor, güvende değil. Hatta insanlar, ‘Bu şartlarda çocuk mu doğurulur’ diyerek çocuk sahibi olmaktan vazgeçiyor," ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç’tan Yenidoğan Çetesi Açıklaması: 22 Tutuklama Adalet Bakanı Tunç’tan Yenidoğan Çetesi Açıklaması: 22 Tutuklama

Medyada dolaşan iddialara yanıt veren Özel, "Eğer bu işin içinde bir DEM'li varsa onu partide tutan namussuzdur, şerefsizdir," dedi. Eski sağlık bakanlarının hastanelerinin soruşturmada yer aldığını belirten Özel, "İşin içinde bürokratıyla, çalışanıyla birçok kişi var," şeklinde konuştu.

Özel, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, "Bu işten sorumlu olanlar hakkında en ağır cezaların verilmesi için yasal düzenleme gerekli," dedi. Ayrıca, özel hastanelerin ruhsatlarının askıya alınmasını ve bu hastanelere kayyum atanmasını önerdi.

Son olarak, "Hodri meydan, bu yasal düzenleme salı günü Meclis’ten oy birliğiyle geçirilmelidir," diyerek çağrısını güçlendirdi. Özel, sağlık hizmetleri alanında yaşanan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: ANKA