"Bu dönemde toplumumuzun tüm kesimleri arasındaki diyalog zeminini genişletmemiz gerekiyor" diyen Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının da kardeşlik seferberliğine destek vermesini beklediğini belirtti.

Erdoğan, konuşmasında İsrail'in Türkiye’yi hedef aldığına dair iddialara da değinerek, "Siyasetten topluma sirayet edecek yumuşama ikliminin kökleşmesinde tüm sendikalarımızın desteği çok ama çok önemlidir" ifadelerini kullandı. Özellikle bölgedeki gerilimlerin arttığı bu dönemde, toplumun her kesiminin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Tuncer Bakırhan'dan Bahçeli'ye: “Biz de Öcalan'ın Ne Diyeceğini Merak Ediyoruz” Tuncer Bakırhan'dan Bahçeli'ye: “Biz de Öcalan'ın Ne Diyeceğini Merak Ediyoruz”

"85 milyonun Türkiye ortak paydasında buluşma iradesi göstermesi gerekiyor" diyen Erdoğan, "Gün bir olma, birlik olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Ebedi ve ezeli kardeşliğimizi güçlendirme günüdür" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'na Yönelik Eleştiriler

Konuşmasında muhalefete de eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bu ülke paralel örgütlerin uzantılarıyla işbirliği yapıp Türkiye’ye ve Türk ekonomisine operasyon çeken muhalif aktörler gördü" dedi. Özellikle Kılıçdaroğlu’na dolaylı göndermelerde bulunan Erdoğan, "Bu arkaik zihniyetin bizzat partileri tarafından perte çıkarılmasını ülkemizin kalkınması ve aydınlık geleceği adına önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sosyal medyada eleştirilerine yanıt verenlere de, "Sırtından hançerlenmenin öfkesini sadece acıyarak bakıyoruz" diyerek sert bir mesaj iletti.

Kaynak: ANKA