Nusaybin'de Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görevli polisin park halindeki özel aracının altına el yapımı patlayıcı yerleştirildi.

Patlayıcının tespit edilmesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanı görevlileri yönlendirildi.

Ev baskınları: DEM Parti yönetici ve gençlik meclisi üyelerinin de olduğu 14 kişi gözaltında Ev baskınları: DEM Parti yönetici ve gençlik meclisi üyelerinin de olduğu 14 kişi gözaltında

Ekipler, patlayıcı kontrollü şekilde imha etti.

Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araçta şüphelilere yönelik parmak izi taraması yaptı.

Patlayıcıyı yerleştirenlerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

Aracına patlayıcı tuzaklanan polisin, Erdoğan'ın bugün Siirt'te gerçekleştirilen programı için takviye olarak gönderilecek ekipte yer aldığı öğrenildi.

Valilik: Polis, Erdoğan’ın mitingine gitmek üzere görevlendirilmişti

Mardin Valiliği konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt iline ziyareti sebebiyle çevre illerden takviye personel talep edilmesi üzerine görevlendirilen ilimiz Nusaybin ilçesi Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görevli polis memurunun ikamet adresinin önünde park ettiği özel şahsi aracına binip hareket etmesi sırasında aracının altında bir cisim fark etmesi üzerine aracını terk etmiş; gerekli güvenlik tedbirleri alınarak yapılan çalışmalar neticesinde araç altına yerleştirilen cismin araç altı mıknatıslı bomba düzeneği olduğu tespit edilmiş ve düzenek çıkartılarak etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanlığı: Bomba düzeneği olduğu belirlendi

Türkiye İçişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın Siirt ilimizde programı olduğu, programa takviye kuvvet olarak gidecek Mardin ili Nusaybin ilçesi Çevik Kuvvet Büro Amirliği'nde görevli bir polis memurumuz şahsi aracı ile bahse konu dış göreve gitmek için ikametinden ayrıldı. Kendisi gibi dış göreve gidecek polis memurunu ikametinden aldığı esnada arkadaşı araç altında bir cisim fark etti. Yapılan incelemede araç altı bomba düzeneği olduğu belirlenerek bomba imha ekibimiz olaya müdahale etmiştir."