İsrail ordusunun Gazze'deki kara operasyonlarını bu geceden itibaren artıracağına dair açıklamasının ve hava saldırılarının yoğunlaşmasının ardından, bölgedeki iki büyük Filistinli GSM operatörü Jawwal ve Paltel'den telefon hatlarının ve internet hizmetlerinin kesildiği açıklaması geldi. Filistin Kızılayı dahil çok sayıda yardım kuruluşu ise Gazze'deki çalışanları ile temas kuramadıklarını duyurdu.

'ANİDEN KESİLDİ'

7 Ekim'den beri Gazze'den anlık canlı yayın yapan Katar televizyonu El Cezire (Al Jazeera) muhabirleri bölgenin tamamındaki internet ve telefon bağlantısını aniden kesildiğini duyururken, Netblocks sitesi de bölgedeki internet çöküşünün grafiğini yaımladı.

BM'DEN UYARI: SAVAŞLARIN KURALI VARDIR, SİVİLLER KORUNMALI

Telefon ve internet kesintisi ile eş zamanlı olarak hava saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'e dünyadan peş peşe uyarılar geliyor. BM Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings: "Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze'nin dış dünya ile bağlantısı kesildi. Savaşların kuralları vardır. Siviller korunmalı" dedi.

FİLİSTİN KIZILAYI: BU SAATTE NEREYE GİDECEKLER?

Filistin Yönetimi Başbakanı Iştiyye "Gazze Şeridi'yle iletişim ve internetin kesilmesinin amacı, Filistin halkına yönelik katliamlar işlemektir" derken, Filistin Kızılayı da Gazze'deki operasyon odası ile iletişiminin kesildiğini açıkladı. Açıklamada, "Ekiplerimizin çok az seçeneği var. Onlar oradalar, hastanelerde hastaları var. Buna küvezlerdeki çocuklar, yaralılar ve yoğun bakımdaki hastalar da dahil. Onları hareket ettiremiyorlar" denildi.

Filistin Kızılayı'nın açıklamasında, "Son derece endişeliyiz ve bu insanların hayatları için gerçekten kaygılıyız. Gazze kentinde hâlâ 300 bin insan var. Gecenin bu saatinde nereye gidecekler? Ulaşım olmadan, yakıt olmadan, nereye gidecekler? Ve Gazze'de hiçbir yer güvenli değil" diye isyan edilerek şöyle devam edildi:

"Dolayısıyla herkes imkânsız bir pozisyona sokuldu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sadece uluslararası topluma, bir kez daha, aklıselim seslerin öne çıkması ve çatışmalara son verilesi için çağrıda bulunuyoruz."

ACTIONAID: ENDİŞELİYİZ

Uluslararası yardım kuruluşu ActionAid de Gazze'deki tüm meslektaşları ile iletişimlerinin kesildiğini duyurarak derin endişe beyan etti. Açıklamada, gerilimin kara kuvvetleri üzerinden ciddi biçimde tırmanacağına dair işaretler olduğu belirtildi.

Emeklilerden TÜİK'e Protesto: 'Emekli Düşmanı TÜİK Kapatılsın!' Emeklilerden TÜİK'e Protesto: 'Emekli Düşmanı TÜİK Kapatılsın!'

BREZİLYA'NIN 30 VATANDAŞI İLE İLETİŞİMİ KESİLDİ

Brezilya Dışişleri Bakanlığı da şu an Gazze'de bulunan 30 vatandaşından haber alamadıklarını duyurdu.

ELON MUSK'A ÇAĞRI

Sosyal medyada ise Starlink'in uydu üzerinden verdiği internet servisinin Gazze'ye de sağlanması için Elon Musk'a yoğun çağrı var. Musk'ın sahibi de olduğu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açılan #starlinkforgaza etiketi altında yarım milyondan fazla paylaşım yapıldı. Musk henüz çağrılara yanıt vermiş değil. (DIŞ HABERLER)